CITA CRUCIAL A LA CHAMPIONS (21 H)

Xavi espera viure una «nit màgica» amb el Barcelona

L’onze blaugrana està obligat a guanyar l’Inter per conservar les opcions d’arribar als vuitens de la Champions

Xavi espera viure una «nit màgica» amb el Barcelona

Afp

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça de Xavi ha guanyat un partit de cinc com a local. L’alarmant full de resultats pot mirar-se, tanmateix, des d’un prisma positiu: l’única victòria és l’últim enfrontament jugat al Camp Nou. El quadro blaugrana acull la visita de l’Inter de Milà amb urgències i sota la màxima pressió. No pels antecedents dels últims onze mesos (Xavi va debutar el 23 de novembre del 2021), sinó perquè qualsevol resultat que no sigui el triomf suposa la sentència. El fracàs sense pal·liatius: el trasllat per segon any consecutiu a la segona divisió de l’Europa League.

«És una final, no ens en queda cap altra per guanyar», assumia Xavi, plenament coneixedor que els tres punts només permeten conservar les opcions d’arribar als vuitens de final. Encara quedarien pendents dues victòries més (a casa contra el Bayern i en la visita a Viktoria Pilsen) perquè el Barça sigui l’amo del seu destí, sense necessitat que els resultats aliens hagin d’ajudar-lo.

Repetit i corregit

Xavi va preparar a consciència el partit contra l’Inter i el prepara exactament igual per al segon pols. Haurà transcorregut una setmana mal comptada. Cap dels dos equips canviarà res: l’Inter defensiu de l’anada serà ultradefensiu en la tornada, i el Barça que va voler guanyar a Milà està obligat a fer-ho aquesta vegada a casa.

«Repetirem el patró del partit d’anada», va confirmar Xavi, que només mirarà de corregir els errors d’execució de San Siro, no els de concepció del joc. El tècnic blaugrana considera que els italians «es van trobar amb aquell gol». Al Barça li correspon saber «atacar millor i defensar de la millor manera possible». Però, sobretot, ser ferotge des de l’inici, «demostrar que ens hi va la vida».

I en el terreny de la intimidació, amb l’equip no n’hi ha prou. Els onze jugadors són un número insuficient per espantar l’Inter. «Ho donarem tot, però necessitem l’alè de l’afició, que donin tot el seu suport, fins i tot un plus. Que sigui una nit màgica», va demanar Xavi. Encara no n’ha viscut cap.

Una de cinc

Notícies relacionades

No ho va ser el triomf sobre el Viktoria Pilsen que va inaugurar la Champions (5-1). Ni tampoc el seu debut a la Champions contra el Benfica en la temporada anterior. Aquell 0-0 va soscavar les opcions de continuar en la màxima competició europea, confirmades amb la derrota per 3-0 de Munic.

A l’Europa League el Barça només va poder empatar a casa amb el Nàpols (1-1) i amb el Galatasaray (0-0), i va liquidar els seus rivals a domicili: 2-4 a Nàpols, 1-2 a Istanbul. Després va aparèixer l’Eintracht de Frankfurt i allò va ser el súmmum: la derrota en el camp (2-3) i a la grada, envaït el Camp Nou per milers d’aficionats alemanys davant la deserció de l’afició barcelonista.