El retrocés

El Barça ha extraviat Lewandowski

  • El Barça acusa la participació més baixa del davanter polonès després de l’aturada de seleccions, més enllà del descens golejador: un gol en tres partits.

  • Fins i tot Ter Stegen va fer més passades (35) que Lewandowski (22) en els depriments 90 minuts contra el Celta. 

El Barça ha extraviat Lewandowski

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ter Stegen va fer 35 passades i Lewandowski en va fer 22. Mal senyal. Molt mal senyal que el porter intervingui 13 vegades més que el davanter centre només amb els peus. Un indicatiu rotund de com i on va jugar el Barça contra el Celta. Més xifres que denuncien com de malament ho va passar l’equip al camp i el culer a la grada: Ter Stegen va fer quatre parades, que és la seva funció, i Lewandowski, en la seva, només va connectar una rematada. En el minut 11: un cop de cap d’esquena al marc; una pilota pentinada més que una rematada pròpiament dita.

Un altre Lewandowski ha tornat de l’aturada de seleccions. Viu i sencer, però, comparat amb els quatre companys (Araujo, Kounde, De Jong i Memphis), que van tornar per la porta de la infermeria. Un altre Lewandowski que intervé menys i, per tant, marca menys. Extraviat pels seus companys, que no el troben amb tanta freqüència. No el van veure contra el Celta –va tocar 27 vegades la pilota en 90 minuts, només tres vegades més que en els 33 minuts de Cadis–, però aquest descens en la seva participació es ve observant en els últims partits. Ter Stegen va tocar la pilota 44 vegades diumenge. Va parar com sempre aquesta temporada i el Barça va sumar la setena victòria seguida a la Lliga.

La passada dels interiors

Recuperat el porter, al Barça, no obstant, li urgeix retrobar el nou. Ve l’Inter de Milà amb la classificació per als vuitens de la Champions en joc i diumenge toca viatjar a Madrid per defensar el liderat de lliga en el clàssic. 

«L’hem de buscar més, sobretot els interiors quan ataquem la línia defensiva. La passada no ha de ser cap a la banda sinó que s’ha de buscar una paret amb ell, una última passada», va analitzar Xavi sobre la falta de protagonisme del futbolista franquícia de l’equip. Ningú com ell ha establert la diferència en tants partits. «Tot i que no marqui gols, ajuda l’equip en altres facetes», va destacar.

Lewandowski havia de ser el destinatari de les passades de Ter Stegen després, quan el porter es va convertir en el recurs d’emergència dels seus propis defenses davant la pressió avançada del Celta. No veien ningú davant, així que van fer la vista enrere. Ter Stegen no va connectar amb Lewandowski fins al minut 60 de partit. El davanter amb prou feines va poder tocar la pilota. En el minut 66 no la va tocar, tampoc en el 71. Sí que va trobar el porter el davanter centre en el minut 94 i en el minut 96, en l’última acció del partit. 

Un davanter avorrit 

Notícies relacionades

«Robert ha estat bé en el joc, s’ha ofert sempre com a solució quan ens pressionen alt», va explicar Xavi després del partit contra el Celta, que va anar avançant metres a mida que el Barça els retrocedia. «Haurà estat incòmode en la segona part, com tots», va resumir el tècnic, disculpant un Lewandowski que es va avorrir a Mallorca (tot i que va marcar el gol de la victòria), es va avorrir a Milà i es va avorrir a Barcelona.

Furgant entre les notes positives que buscava Xavi: el Barça va guanyar el primer partit en què no marcava Lewandowski. En els tres anteriors no va ser possible. Pedri va ser el nou per un dia. El porter, mentrestant, continua sense encaixar a la Lliga des de l’agost, i així va avançar una jornada més el Barça.