624 MINUTS SENSE ENCAIXAR UN GOL A LA LLIGA

Ter Stegen sobreviu en el caos del Barça contra el Celta

Ter Stegen sobreviu en el caos del Barça contra el Celta

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Després del fallit experiment tàctic de Milà, Xavi es va refugiar en el seu tradicional 4-3-3, el vestit que més li agrada. Però ni així es va retrobar el Barça amb el Barça, deprimit com està des que va tornar de l’aturada de seleccions. Sort en té que Ter Stegen és un porter amb mans de ferro i peus que s’estenen com si fos un mecano. O si no que l’hi preguntin a Iago Aspas, que es va estavellar contra el decisiu porter alemany.

El tècnic va abandonar qualsevol innovació (Marcos Alonso era més extrem esquerrà que defensa al Giusseppe Meazza i Raphinha va exercir d’interior esquerre) per tornar a les seves arrels. Amb una defensa tan nova com insòlita perquè Xavi va decidir col·locar els tres laterals esquerrans que té a la plantilla. Tots alhora, tot i que només un (Jordi Alba) a la banda natural. 

A Balde li va tocar, un altre cop, ser el lateral dret que ha perdut l’entrenador per la lesió de Bellerín, mentre Marcos Alonso, extrem a Milà, va ser ahir a la nit central esquerrà. «Crec que no havia jugat mai amb tres laterals esquerrans, si l’equip ho necessita cal adaptar-se», va confessar l’exjugador del Chelsea. Xavi estava refugiat i content en la primera meitat. O, per ser més concrets, en la primera mitja hora, quan es va veure un futbol enèrgic i vigorós que apuntava signes de recuperació en el Barça. 

Cada cop pitjor

Cada cop pitjorTot i que després, i de forma ben curiosa, el gol de Pedri va obrar l’efecte contrari. Ja emetia senyals negatius en el tram final dels 45 minuts inicials. Senyals que es van transformar en tempesta en la segona part, quan el Barça es va descontrolar de tal manera que Xavi s’esgargamellava a la banda.

El tècnic volia agitar el seu equip, però no ho aconseguia. Ni amb un triple canvi (Ansu per Ferran; Frenkie de Jong per Pedri; Dembélé per Raphinha), ni amb el quart moviment (Sergi Roberto per Balde al lateral dret) va trobar el Barça l’estabilitat. Un cop més, com si el temps no hagués avançat, ahir a la nit van coincidir els quatre capitans (Busquets, Alba, Piqué i Roberto) durant uns minuts fins que Eric Garcia va substituir el lateral esquerrà.

Sense defensa en una desastrosa segona meitat

Era un canvi per defensar, angoixat com estava perquè el Celta s’havia fet l’amo del partit, provocant un silenci estremidor al Camp Nou, incapaç d’entendre la mutació viscuda en el seu Barça, un equip vulgar, sense criteri per recuperar la pilota, sotmesos pel Celta a un autèntic bany, si bé li va fallar, tot s’ha de dir, la punteria. I li va sobrar la presència de Ter Stegen, infal·lible per sostenir un Barça que té els peus de fang. 

Notícies relacionades

Un Barça que només fa patir la seva gent, per molt que sigui líder de la Lliga. Un Barça, a més, que ha perdut el que més volia Xavi. Ha perdut joc. Ha perdut futbol. Ha perdut la connexió amb Lewandowski, a qui fins i tot es veu desubicat i desplaçat.

Ha perdut identitat, tot i que arribi al clàssic de diumenge al Bernabéu dalt de tot de la classificació. Però el seu joc convida al desànim perquè només Ter Stegen sobreviu en el caos, capaç d’encadenar sis partits consecutius sense encaixar cap gol. O sigui, 624 minuts imbatut.