EL SORTEIG DE LA CHAMPIONS

Els rivals del Barça: Bayern Munic, Inter i Viktoria Pilsen

L’equip blaugrana, amb Lewandowski, que haurà de tornar a la que va ser casa seva, s’enfronta per tercer any consecutiu al campió alemany

Els rivals del Barça: Bayern Munic, Inter i Viktoria Pilsen

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al Barça li ha tocat un grup de la mort. Un altre any. El Bayern Munic i l’Inter de Milà dificulten el camí de la lligueta de la Champions a l’equip blaugrana, en plena reconstrucció. Dos ossos complicaran la trajectòria de l’equip blaugrana en els pròxims dos mesos (fins al 2 de novembre), en els quals es concentren els sis partits de la fase de grup. Tot i que encara no se sàpiga l’ordre de partits, no s’altera el resultat: a l’equip de Xavi Hernández li ha tocat un sorteig horrible i només podrà respirar davant el tercer adversari que li va tocar, el Viktoria Pilsen, de la República Txeca.

El Barça tornarà a jugar, per tercer any consecutiu, contra el Bayern, l’equip que evoca els pitjors moments de la història recent blaugrana. El Bayern del 2-8 de Lisboa i el Bayern del doble 0-3 de la temporada passada, convertit en una bèstia negra que no ha perdut gens ni mica de potencial. Amb una pausada renovació de la plantilla, ni tan sols ha notat la marxa de Robert Lewandowski cap al Camp Nou. L’ha substituït per Sadio Mané i l’equip segueix igual d’implacable, enfilat ja al liderat de la Bundesliga.

El morbo, per a ‘Lewy’

El Barça va defugir un dolorós i emocional partit contra el Manchester City, que tampoc volia tornar al Camp Nou per competir pels punts de la Champions, ni amb el París Saint-Germain, que forçaria la tornada de Leo Messi i Neymar davant l’afició barcelonista. El tràngol d’enfrontar-se a amics i coneguts el passarà només Lewandowski, que reapareixerà a Munic després d’haver-se acomiadat fa un mes d’una gloriosa etapa de vuit campanyes a les files bavareses.

La seva posició i número els té Mané, contractat pel Bayern abans d’aprovar el traspàs de Lewandowski al Barça. Va gastar menys (32 milions) del que va cobrar (45 milions). El dineral el van invertir en Matthijs de Ligt, el central holandès de la Juventus. Els 67 milions que va costar l’han convertit en una de les operacions més cares del mercat, que encara no ha conclòs. Queda marge per a una última bomba.

Notícies relacionades

L’Inter de Simone Inzaghi també compta amb un prestigiós golejador: Romelu Lukaku, que ha tornat al club italià després d’una mala experiència en el Chelsea, on Thomas Tuchel li va treure la titularitat. El gegant belga ha tornat a San Siro, que és on ha donat el millor d’ell mateix i on es reunirà amb Lautaro, de manera que es recuperarà la parella d’atac que va conquerir la Serie A en la temporada 2020-2021. Amb dues victòries en dues jornades, comparteix el liderat amb Nàpols i Roma.

L’Inter

Temes:

Champions