SEGON ANY CONSECUTIU

Alexia Putellas revalida la seva corona de millor jugadora d’Europa

  • L’estrella del Barça es converteix en la primera futbolista que aconsegueix el premi de la UEFA dues vegades consecutives

Alexia Putellas revalida la seva corona de millor jugadora d’Europa

REUTERS/Murad Sezer

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Un any més tard, Alexia Putellas continua sent la millor jugadora d’Europa. Així ho va considerar la UEFA l’estiu del 2021. Així ho ha tornat a designar ara. Arriba aquest reconeixement en el moment més delicat de la carrera esportiva blaugrana. Es va trencar el genoll esquerre en un entrenament amb la selecció espanyola abans que comencés l’Eurocopa d’Anglaterra.

Dijous va pujar lentament les escales a Istanbul per rebre el trofeu de mans d’Aleksander Ceferin. Anava a poc a poc. «Estic molt contenta d’aconseguir-ho per segon any consecutiu, i més en aquest moment», ha dit la blaugrana. «És una motivació ser aquí. Potser l’any que ve serà una mica més complicat», ha argumentat Alexia.

Alexia es va trencar amb una de les lesions més greus que es poden tenir. Els metges no ho van dubtar. «Ruptura del lligament encreuat anterior del genoll esquerre». Fins i tot van donar un primer diagnòstic sobre el temps de baixa. Entre 10 i 12 mesos. Un anunci que després, gairebé de forma immediata, va ser retirat.

«Estic molt contenta d’aconseguir-ho per segon any consecutiu, i més en aquest moment»

Alexia Putellas, millor jugadora d’Europa

Abans, havia marcat 11 gols en la Champions passada. «El moment més especial van ser els dos partits al Camp Nou amb tanta gent. Vaig complir el somni de jugar en un Camp Nou ple», ha recordat la jugadora del Barcelona, que va reconèixer que es va viure «un any històric» en el futbol femení.

Lluny de la pilota

Però són mesos durs per a Alexia, allunyada de la pilota com mai ho havia estat. Separada de la seva passió, submergida en anònimes i fosques sessions de rehabilitació perquè el seu genoll torni a ser el que era. «Mai he estat més de cinc dies sense tocar una pilota», va escriure en el seu primer missatge després d’aquell maleït moment en què va cruixir tot en aquell maleït entrenament.

«El meu paper, com el de l’equip, al qual agraeixo tot el treball, és el de fer el millor que sé. Intentar que la gent s’emocioni. Estic desitjant tornar a fer-ho».

Notícies relacionades

Va passar el 5 de juliol. Des d’aleshores, Alexia va desaparèixer del camp. Només se l’ha escoltat aquesta setmana en la presentació de la plantilla blaugrana, just abans del trofeu Joan Gamper en el qual va golejar el Montpeller (6-0). «Volem guanyar la Champions sí o sí. ¡Us la devem!» , va dir la jugadora abans de volar cap a Istanbul.

Allà va compartir l’escenari amb Karim Benzema. Ella va ser elegida millor jugadora d’Europa; ell, designat com el millor.