SEGONS ‘THE TIMES’

La UEFA investiga el Barça i 19 clubs europeus més per incomplir el ‘fair play’

La UEFA investiga el Barça i 19 clubs europeus més per incomplir el ‘fair play’

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La UEFA ha emprès una àmplia investigació que afecta 20 clubs europeus, entre els quals el Barça, sobre l’incompliment del ‘fair play’ financer en la temporada 2020-21, segons ha informat el diari britànic ‘The Times’.

Al club blaugrana no li consta aquest moviment de la UEFA, que també estaria valorant sancions. La investigació afectaria la temporada en què va dimitir Josep Maria Bartomeu (octubre del 2020), coincidint amb el triomf en les eleccions de Joan Laporta (març del 2021), en què el club va tenir unes pèrdues de 481 milions d’euros, afectat per l’impacte de la pandèmia.  

Enfrontats a la UEFA

Notícies relacionades

El rotatiu anglès revela que aquests càstigs podrien ser ben aviat. Fins i tot aquest mateix mes, una cosa que l’organisme europeu no ha precisat encara. Arsenal, Barça, Juventus, Inter i Roma són els clubs que podrien ser sancionats si avança la investigació. París SG i Olympique de Marsella també estarien afectats, tot i que en el seu cas el càstig seria només de caràcter econòmic.

Barça i Juventus lideren junt amb el Madrid de Florentino Pérez la creació de la Superlliga europea, que entra en clar conflicte econòmic i esportiu amb la UEFA. A més, l’organisme que presideix Aleksander Ceferin està ultimant les noves regles del ‘fair play’ financer, que es posaran en marxa a partir de la temporada 2023-24, en què s’adoptarà un mètode en què els clubs tindran un percentatge límit de despesa en salaris, fitxatges i comissions de representants. El 2023 aquest percentatge serà del 90%, mentre que anirà decreixent de manera gradual fins que el 2024 sigui del 80% i el 2025, del 70%.