ACTUALITAT BLAUGRANA

Xavi: «Aquí no valen els noms, tots comencen de zero»

Xavi: «Aquí no valen els noms, tots comencen de zero»

FCB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Xavi Hernández va fer un balanç més que satisfactori de l’amistós guanyat contra el Reial Madrid a Las Vegas (0-1). A peu de camp, responent preguntes de TV-3, es va mostrar molt content pel que va veure sobre la gespa. «Al Barça no hi ha amistosos, hi ha oportunitats, hi ha coses que cal perfilar, però és la pretemporada i ja ens hi juguem coses. I més, contra el Madrid. Volem guanyar, volem competir i crec que ho hem fet molt bé», va dir l’egarenc, a qui no sentíem des del desenllaç de la temporada passada.

Se li va demanar que valorés la competitivitat de la plantilla que s’està construint des de la direcció esportiva blaugrana. Està quedant una gran plantilla, li van comentar. «A mi no, al Barça. Som aquí perquè el Barça torni a guanyar i torni a competir i torni a guanyar títols, que és l’objectiu d’aquest any. Sí, crec que tots estem fent un esforç, el president, l’àrea esportiva, amb el Mateu i el Jordi, i nosaltres com a staff. Ja vaig dir que érem com una família i volíem tornar a fer gran el Barça. Les sensacions són bones i positives. Crec que estem fent un gran equip, però al final s’ha de demostrar».

Elogis a Raphinha i Lewandowski

Notícies relacionades

Un dels noms de l’estiu ha sigut el de Gerard Piqué, a qui el club va convidar a marxar. La seva posició s’ha reforçat amb l’arribada de Christensen i potser aviat amb la de Koundé. ¿Quin rol té reservat al central català?, li van preguntar. Xavi va llançar un missatge a directe a ell i els altres, de passada. «Un rol com tots els altres. Tothom parteix de zero. Tothom a competir. Aquí no valen noms, valen rendiments, valen resultats i al final és això el que val. Crec que estem entrenant molt bé i avui s’ha vist una prova molt bona de l’equip».

Va elogiar en particular Raphinha, declarat millor jugador del partit gràcies sobretot al seu golàs, i també el que pot aportar Robert Lewandowski, que va debutar i va jugar 45 minuts. «Ja heu vist Raphinha, capaç de marcar diferències, molt dinàmic, pot jugar a les dues bandes. I Robert és un crac mundial. Un crac mundial que ve amb una humilitat tremenda, que ens ve a ajudar i que s’ha adaptat rapidíssim. La veritat, molt content amb aquestes dues incorporacions que alhora donaran molta competència a la gent de dalt i així tots espavilarem una mica».