DIA U DEL CURS 22-23

Barça, fitxatges de classe mitjana per a Xavi

Barça, fitxatges de classe mitjana per a Xavi

FCB/GERMAN PARGA

3
Es llegeix en minuts

Va obrir Xavi aquest dilluns la porta del seu despatx i el Barça anunciava un parell de fitxatges, realitzats des de fa diversos mesos. Són fitxatges de classe mitjana, aquesta que ha de servir per equilibrar una plantilla en la qual hi havia excessiva distància generacional entre les vaques sagrades (Busquets, Alba, Piqué), que esgoten els seus últims passos, i els joves il·lusionants (Ansu, Pedri, Gavi, Araujo,..), obligats a liderar la reconstrucció. Kessié, centrecampista que va més enllà del múscul que irradia la seva poderosa figura, i Christensen, central amb experiència i elegant, encaixen en aquesta imprescindible classe mitjana que requereix el nou Barça de Xavi.

Ni tres hores de diferència van existir entre l’anunci del jugador ivorià i el del defensa danès. Tots dos tenen moltes més coses en comú del que creuen. Arriben a cost zero (el Barça no ha abonat un euro al Milan per Kessié ni tampoc al Chelsea per Christensen), dotats d’experiència internacional necessària per augmentar la competència a la plantilla. No només això.

Són peces bàsiques per entrar en la política de rotacions que desitja implantar el tècnic en aquest curs, on la celebració del Mundial (arrenca a mitjans de novembre i acaba i mitjans de desembre), comprimeix encara molt més el calendari. Tenen pràcticament la mateixa edat: Christensen va complir 26 anys el 10 d’abril passat i Kessié arribarà a aquesta mateixa xifra el pròxim 19 de desembre.

Compensar la plantilla

No apareixen com a pilars del nou projecte (Lewwandowski i Koundé, per exemple, sí que encaixen perfectament per a Xavi en aquesta definició), però són dos elements claus. Claus perquè li donen al tècnic molt més recursos i perquè en l’obligada política d’austeritat que maneja el Barça després del malbaratament de l’‘era Bartomeu’ suposen una injecció de talent i qualitat per elevar el nivell d’una descompensada plantilla.

A més, el Barça, si s’atén el valor de mercat dels dos futbolistes (el de Kessié, segons la web especialitzada Transfermarkt, és de 45 i el de Christensen, de 35), pot argumentar que es lliura d’invertir 80 milions per portar-los. Es tracta, o hauria de ser així, de futbolistes amb rendiment immediat, als quals l’entrenador ha de trobar acomodament a l’instant ja que permetria al tècnic agitar les velles i gastades jerarquies del grup.

I Riqui Puig es va presentar

Notícies relacionades

A l’espera de poder treballar amb ells (Kessié serà presentat demà i Christensen dijous), Xavi ja es va col·locar el xandall per dirigir el primer entrenament. Va treballar aquest dilluns amb un heterogeni grup de 23 futbolistes, que contenia, a més, alguna sorpresa, com la inesperada presència de Riqui Puig, a qui l’entrenador li havia donat una setmana més de vacances perquè s’anés buscant un nou destí perquè no compta amb ell. Però el del planter va passar per la ciutat esportiva, igual com Neto, un altre que no entra en els plans perquè el club s’estalviaria així la seva elevada fitxa i deixaria buit per al retorn d’Iñaki Peña.

Heterogeni grup perquè la frontera entre futbolistes del primer equip i del Barça Atlètic no està gaire definida, com ja passa amb Collado, que ha tornat de la seva cessió al Granada o el mateix Iñaki Peña, acabada la seva etapa en el Galatasaray. També es van entrenar Trincao i Pjanic, jugadors que no són estratègics per a Xavi, feliç, això sí, de veure Ansu i Pedri, a la fi, junts sobre la gespa. Si ells estan bé, són la millor notícia per al tècnic, desitjós de tenir Lewandowski i Koundé.