TORNADA ALS ENTRENAMENTS

Xavi inicia la pretemporada amb les mateixes cares de sempre

Kessié serà l’única novetat de la plantilla del Barça en el primer entrenament. De Sant Joan Despí només se n’han anat els que acabaven contracte i el club intenta forçar més sortides.

Xavi inicia la pretemporada amb les mateixes cares de sempre

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb la revisió mèdica a partir de les nou del matí i el primer entrenament a les set de la tarda, el Barça engega la temporada 22-23. Amb Xavi Hernández al capdavant des del primer dia per acabar una obra que va començar a construir al novembre; des que el 20 de novembre va debutar com a tècnic davant l’Espanyol i es va apuntar el triomf gràcies a un penal transformat per Memphis.

Xavi no tindrà la plantilla que desitja per tornar a treballar. Tot i que va assenyalar fa temps les altes i les baixes que vol al vestidor, la seva voluntat amb prou feines s’ha complert. Es trobarà les mateixes cares.

Només se n’han anat els jugadors que acabaven contracte o cessió (Dani Alves, Luuk de Jong i Adama Traoré) i només tindrà un fitxatge: el de l’ivorià Franck Kessié, que serà presentat dimecres, segons va explicar Joan Laporta. A partir del dilluns següent, s’hi sumarà el segon, Andreas Christensen, a qui s’espera dijous per a la seva presentació.

Ningú més se n’ha anat i ningú més ve. De moment. Samuel Umtiti, Riqui Puig, Òscar Mingueza i el lesionat Moussa Wagué continuen al club. Van ser comminats a buscar-se equip i, com que encara no l’han trobat, els han emplaçat que persisteixin i no desisteixin de negociar. El club els ha suggerit que no es presentin i aprofitin la setmana. Si continuen sense sort, seran acollits el dia 11.

No se’ls espera ni a ells ni Ousmane Dembélé, amb el contracte acabat, ni Clément Lenglet ni Neto Murara, però ells ja posen fil a l'agulla per tancar el seu traspàs o una cessió. El Barça, de moment, es confirma a alliberar fitxes i massa salarial per tancar fitxatges ja pactats amb els futbolistes que ha demanat Xavi, però no amb els seus clubs.  

Esperant més palanques

La tardança en l’obtenció d’ingressos extraordinaris i l’absència de traspassos retarden la remodelació del vestidor. Laporta només ha tancat la venda del 10% dels drets de televisió. Malgrat el valor que tenen, 207,5 milions d’euros, no han permès cap fitxatge. Kessié i Christensen arriben amb la carta de llibertat. Serà amb la venda d’un 15% addicional que el Barça podrà asseure’s a negociar amb el Leeds (per Raphinha), el Chelsea (Azpilicueta i Marcos Alonso) i el Sevilla (Koundé).

La prioritat i la guinda

La prioritat, tanmateix, és el pacte amb Bayern de Munic amb Robert Lewandowski. El davanter polonès està citat el dia 12 a Munic i totes les parts volen evitar el conflicte que suposaria que Lewandowski hagués de presentar-s’hi i renunciés a fer-ho per remarcar la seva postura de no seguir al Bayern tot i que li queda un any de contracte.

Notícies relacionades

L’últim reforç, la cirereta, per contra, seria Bernardo Silva. Un extra per a Xavi que depèn de Frenkie de Jong i de si deixa una quantitat apreciable amb el seu traspàs. Sense sortir de Manchester, els diners que pagui el United seran per al City.

De moment, Silva és al terreny de la utopia. La realitat és que Xavi es posarà a treballar amb mitja plantilla. Els lesionats (Piqué, Roberto, Dest, Eric, Pedri i Nico), ja estaran a punt, amb l’alta mèdica, per començar a lluitar per un lloc que s’encarirà. Ter Stegen, Arnau Tenas, Abde, Balde, entre d’altres, aniran a la cita. Els internacionals que van participar amb les seves seleccions al juny tenen una setmana més de vacances.