FC BARCELONA - CELTA (3-1)

El Barça se salva gràcies al seu ‘punch’

La carreres de Dembelé i els gols d’‘Auba’ fan caure un Celta que va fer por. Com Araujo amb el seu esvaïment.

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Evitar gols i marcar-los. La fórmula ancestral del futbol, des de la seva invenció, és l’abecé del joc 160 anys després de la seva invenció. Però el llarg temps transcorregut impedeix ja l’avanç en línia recta, simple i directe, així que, de vegades, els entrenadors busquen enrevessats camins per arribar a les àrees. A la zona crucial, només en el petit, màgic i definitiu rectangle, es va trobar el Barça amb l’èxit.

La davantera amb cara i ulls que té ara el Barça li va brindar la victòria sobre un Celta que va ser molt menys precís, que no menys perillós. A Xavi li faltaven centrecampistes i va abusar dels davanters: si no hi havia joc, que hi haguessin gols. A res va jugar el Barça en la fase inicial, que va concloure amb dos gols d’avantatge, però el malestar el va tenir els 90 minuts.

Ambulància a la recerca d’Araujo

A part, per descomptat, de l’ensurt protagonitzat per Ronald Araujo, que es va esvair segons després que Gavi rebés un cop al cap. El petit centrecampista es va reposar, però el gegant uruguaià es va quedar immòbil, i va disparar les alarmes. Va arribar a entrar l’ambulància a la gespa per evacuar-lo de greu que era l’assumpte.

Vuit minuts va durar l’aturada i immediatament el Celta va malgastar en una triple ocasió el 2-3, que havia encaminat el duel cap al 3-3 de Balaídos, on el Barça (de Sergi Barjuan aquell dia) va arribar a vèncer per tres gols, com ahir. Aquest Celta, salvat i relaxat, el va partir Dembélé amb les seves carreres i Aubameyang amb la seva efectivitat.

Canvi de sistema

Va innovar de sortida Xavi, convidat per la relaxada situació classificatòria, alliberat de la pressió de quedar entre els quatre primers, i forçat per la carestia de centrecampistes. Tot i que n’hi faltaven tres (Busquets, Pedri i Nico), encara n’hi quedaven tres per utilitzar. En va fer servir dos i al tercer (Riqui Puig) el va mantenir assegut a la banqueta fins al descans perquè ell, precisament, amb la seva entrada, reequilibrés l’equip de tan desordenat que estava.

Va innovar Xavi alterant el dibuix tàctic i alterant els seus homes. Massa extraviament, massa canvis per assumir-los de cop. Per exemple, el de Jordi Alba, que va començar acompanyant Frenkie en un híbrid doble pivot sense abandonar la seva tendència al lateral esquerrà. O el de Memphis, a l’altura de Gavi, exercint de centrecampista tot terreny.

Desconnectats però eficaços

Desorientat el Barça abans durant i després, el Celta va anar a la seva, amb el seu pla particular, sense deixar-se arrossegar pels esquers locals i sense gana. Els blaugrana no trobaven les línies de passada habituals: allà on hi solia haver un company, no hi havia ningú. Almenys, els més importants no es van moure de lloc: Ter Stegen va parar i Aubameyang va caçar dues pilotes al lloc del ‘nou’.

Els davanters, pobres, van ser els principals damnificats. Es van morir de fàstic. Només rematava Memphis, i gràcies a la seva hiperactivitat. Tan aviat estava en la divisòria pressionant o prestant-se a rebre una passada (mal orientat, per la falta de costum i la seva estranya ubicació) com corria a l’espai demanant la pilota a Alba o continuava una carrera de Dembélé amb fe bíblica.

De l’extrem s’espera qualsevol cosa. Últimament solen ser bones. L’afició genera més «oh» de sorpresa que «buh» d’enuig quan Dembélé contacta amb el cuir. Javi Galán, el seu marcador i aspirant a ser un recanvi per a Alba la pròxima campanya, va començar a conèixer-lo.

FITXA DEL PARTIT

Barcelona: Ter Stegen (6); Alves (5), Araujo (4), Eric (5); F. de Jong (6), Alba (5), Gavi (6), Memphis (7); Dembélé (9), Aubameyang (9), Ferran (4).

Tècnic: Xavi Hernández (6).

Canvis: Riqui Puig (5) per Ferran (m. 46); Ansu Fati (5) per Memphis (m. 63); Lenglet (6) per Araujo (m. 68); L. de Jong (s. q.) per Aubameyang (m. 84); Mingueza (s. q.) per Alves (m. 88).

Celta: Dituro (4); Kevin (5), Aidoo (5), Néstor (5), Galán (5); Brais (6), Beltrán (6), Denis Suárez (6), Cervi (7); Aspas (7), Galhardo (6).

Tècnic: Eduardo Coudet (7).

Canvis: Murillo (3) per Kevin (m. 46); Tapia () per Galhardo (m. 60); Veiga (s. q.) per Beltrán (m. 89); Fontán (s. q.) per Denis Suárez (m. 89); Solari (s. q.) per Cervi (m. 97).

Gols: 1-0 (m. 30), Memphis aprofita un centre de Dembélé; 2-0 (m. 41), Aubameyang remata en semifallada; 3-0 (m. 48), Aubameyang connecta en carrera un centre de Dembélé; 3-1 (m. 50), Aspas aprofita una assistència de Galhardo.

Àrbitre: Ortiz Arias (7), madrileny. 

Targetes: Eric (m. 79), F. de Jong (m. 100), Alba (m. 101).

Targetes vermelles: Murillo (m. 57).

Notícies relacionades

Estadi: Camp Nou.

Espectadors: 55.899.