LA VISITA DEL CELTA

Xavi: «No es tracta que triomfi jo, sinó de reflotar el Barça»

L’entrenador del Barça rebutja les comparacions amb Koeman, però reivindica que s’ha fet una gran feina

Assegurada la classificació entre els quatre primers, el següent repte del Barça és mantenir-se segon. Haurà acabat amb èxit, o èxit relatiu, la primera campanya de Xavi Hernández al capdavant del primer equip. «No es tracta que triomfi jo, sinó de reflotar el Barça», opina el tècnic per desmarcar-se de les comparacions amb Ronald Koeman i deixar en mal lloc el seu predecessor.

«Quan dic que al novembre estàvem malament no és una crítica a Koeman, és que el Barça, en general, estava així», afirma Xavi, al·ludint al novè lloc de la classificació de l’equip, encara viu en la Champions i pendent d’iniciar la seva etapa en la Supercopa i la Copa del Rei. «Moltes vegades es comparen els números de l’antic entrenador per comparar. Koeman va fer una gran feina, i nosaltres també», reivindicava Xavi en resposta també a les crítiques que rep ell per la falta de títols en les cinc competicions disputades (incloent-hi l’Europa League). Xavi està satisfet de la seva feina, però sap que els resultats d’aquest any seran insuficients el curs vinent, per més que el Barça, estant-hi ell al capdavant, hagi guanyat els nou primers classificats de la Lliga. I per aconseguir-los, entén que necessita fitxatges. Ja els ha demanat a Joan Laporta, el president. Sense resposta, encara. El mercat, fins al 31 d’agost, serà llarg. Però la capacitat econòmica del Barça és curta.

«Tenim bastant clar el pla. Però ens marca molt la situació econòmica del club. Tot depèn de l’aspecte econòmic. El guió és fàcil, depèn dels diners farem una cosa o una altra. És una obvietat, però és així. La situació és dura, és la nostra realitat»

Xavi: «No es tracta que triomfi jo, sinó de reflotar el Barça»

FCBarcelona

1
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +