REIAL SOCIETAT - FC BARCELONA (0-1)

El Barcelona sobreviu a Anoeta gràcies a Ter Stegen

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El peu de Ter Stegen. El peu esquerre i la mà de Ter Stegen. En un heroic exercici de patiment, el Barça es va mantenir en el segon lloc gràcies a una victòria obrera, sense cap brillantor, sostingut sobre un fantàstic porter que li va donar tres punts i una cosa molt més transcendent.

Li va donar tranquil·litat després de dues derrotes consecutives i permet, a més, que Xavi aturi l’hemorràgia generada per l’Eintracht i el Cadis, tot i que li toqués patir una nit tempestuosa, plena de patiment i tensió, mentre li anaven caient defenses (Araujo, Alves i Piqué) per lesió deixant els blaugranes sense xarxa.

Però estant a la cornisa va emergir primer el peu esquerre de Ter Stegen i després la seva providencial mà dreta, juntament, i és just recordar-ho, a una Reial Societat que el va arraconar dins la seva àrea. Però va xutar tan malament que podria estar dues nits jugant sense enfocar bé.

Alta velocitat

El partit va començar a tal velocitat que no hi havia temps per parpellejar. Milers d’aficionats omplien l’antic Anoeta, ara el Reale Arena. I molt més a través de la televisió, incapaços de despistar-se de la pantalla perquè la Reial, un equip valent, imaginatiu, ordenat i, sobretot, interessant, va sotmetre el Barça de Xavi a un estrès tan bon punt començar el partit.

Havien passat només tres minuts, però feia la sensació que es portava mitja hora de joc. Tot i que els blaugranes, després d’un parell de badades i pèrdues absurdes de pilota, es van recompondre aferrats al talent del seu trio ofensiu d’atac: Dembélé, Aubameyang i Ferran Torres.

El francès va insinuar amb una galopada vertical per la dreta, mentre el valencià, que va abandonar el seu rol al costat esquerre, apareixia per sorpresa com a segon davanter centre per assistir el gabonès en el 0-1. Tot passava en tot just 11 minuts. Tot i que, en realitat, es pot reduir i condensar tot en només 10 segons. Del xut de Dembélé al pal dret de Remiro al gol d’Auba va transcórrer aquest lapse de temps tan breu, sense oblidar que aquesta doble jugada que va servir de pròleg perquè el Barça es posés per davant al marcador va néixer de Gavi. Un jove astut.

Va guanyar un duel aeri previ al xut de Dembélé, que va rebutjar la fusta. Un jove llest que li va birlar la pilota a la despistada defensa de la Reial per veure la desmarcada prèvia de Ferran, que va ser el veritable assistent del gol i així constarà en les estadístiques. Però la propietat intel·lectual d’aquest necessari gol per al Barça pertany a Gavi, obligat a assumir encara més responsabilitats per la lesió de Pedri, que s’ha acomiadat pràcticament de la temporada. Tenia molt pes en el partit, igual que Frenkie de Jong.

Innovació tàctica

Un partit en què una badada era un passaport per al patiment. I la innovació tàctica de Xavi –el seu equip defensava amb línia de tres formada per Araujo, Piqué i Jordi Alba– va quedar supeditada per haver encastat Alves al mig del camp.

Però la nit va passar per sobre el brasiler, transformat en interior dret, oblidada ja la seva vella funció de lateral. En menys d’un minut Alves va regalar dues pilotes a la Reial, que van posar a prova el cor del tècnic blaugrana, orgullós del compromís defensiu que van exhibir els seus centrals titulars: Piqué, que va acabar la primera part després de notar molèsties en diversos moments, i Araujo.

Només es van despistar en l’últim sospir dels primers 45 minuts, quan Isak va demostrar que la seva punteria estava realment desviada. Va xutar amb el turmell dret i sense traça per alleujament de Ter Stegen, mentre el Barça li demostrava a Xavi que tenia «desig i fe» portant la pressió sobre la Reial al límit.

No va ser un partit acadèmic. Ni tan sols brillant. Però hi havia ànima i passió en cada jugada. Allò del Cadis era el passat. O havia de ser-ho, segons va exigir el tècnic. Acabada la primera meitat, la pilota va ser més de la Reial (54% de possessió) que del Barcelona (46%). Però va generar molt més l’equip de Xavi, sostingut, qui ho havia de dir, sobre la columna defensiva que injectaven l’orgull de Piqué i l’empenta d’Araujo.

Defensa coixa

Tot es va embolicar tot just començar la segona part perquè Araujo va acabar lesionat, igual que Jordi Alba. Anaven coixos tots dos. Com li va passar també a Piqué. El Barça es va convertir en un hospital de campanya, incapaç d’entendre el que passava, incapaç d’entendre el que necessitava fer. La Reial li havia tret la pilota de manera tan escandalosa que no va passar del mig del camp, sobrevivint gràcies al punt de mira totalment desviat d’Isak primer i de Sorloth, després.

El noruec va malgastar dues ocasions claríssimes, topant en una amb el peu esquerre de Ter Stegen, que es va transformar en un porter d’handbol amb una intervenció providencial. Plena d’intel·ligència per escurçar els espais al davanter de la Reial i amb la fermesa necessària per no doblegar el cos abans d’hora.

El Barça, mentrestant, seguia estant contra les cordes. Sense pilota, sense personalitat, amb els quatre defenses titulars castigats per les molèsties i tornant a veure’s irreconeixible perquè la Reial el va atropellar amb futbol, però sense rematada en un partit en què Xavi va perdre tres dels seus defenses titulars. I la nit es feia interminable amb 10 minuts de temps afegit. O sigui, 100 minuts a Anoeta per a tortura dels blaugranes, que anaven treient pilotes des de tots els racons de l’àrea. Aquí ja no hi havia cap llibre d’estil. Tot valia per aferrar un triomf que era un gran tresor.

FITXA DEL PARTIT

Reial Societat: Remiro (5), Zaldua (4), Zubeldia (5), Le Normand (5), Diego Rico (6), Zubimendi (6), Rafinha (4) Merino (6), Januzaj (5), Sorloth (4) i Isak (4).

Entrenador: Imanol Alguacil (5)

Canvis: Gorosabel (s.q) per Zaldua (m. 81); Guridi (s.q.), Rafinha (m. 81); Ander Martin (s.q.) per Januzaj (m. 86); Portu (s.q.) per Isak (m. 86): Guevara (s.q.) per Zubimendi (m. 90+3).

Barça: Ter Stegen (9), Alves (4), Araujo (6), Piqué (7), Jordi Alba (5), Gavi (6), Busquets (7), Frenkie de Jong (6), Dembélé (5), Aubameyang (7) i Ferran Torres (4).

Entrenador: Xavi Hernández (5)

Canvis: Eric Garcia (5) per Araujo (m. 54); Dest (6) per Alves (m. 65); Lenglet (s.q.) per Piqué (m. 82); Luuk de Jong (s.q.) per Aubameyang (m. 82)

Gols: 0-1, Aubameyang (m. 11)

Àrbitre: Del Cerro Grande ( ), madrileny.

Targetes grogues: Araujo (m. 33); Gavi (m. 85), Le Normand (m. 90 +2)

Notícies relacionades

Estadi: Reale Arena de Sant Sebastià.

Espectadors: 35.128

Actualitzar

Fa 728 dies

Hasta aquí la narración en directo del Real Sociedad - FC Barcelona. En breves instantes podréis leer la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 728 dies

¡FINAL!

Fa 728 dies

MIN 96. Gavi, con molestias mira al banquillo roto y Xavi le pide que aguante.

Fa 728 dies

MIN 96. Buen ataque del Barça. Fuerza el córner Luuk.

Fa 728 dies

MIN 95. Achica aguas el Barça.

Fa 728 dies

MIN 94. ¡LA REAL SOCIEDAD RECLAMA PENALTI DE ERIC! Ha hecho la del día del Eintracht pero aquí toca el balón.

Fa 728 dies

MIN 92. Cambio en la Real. Se retira aplaudido por la afición Zubeldia, entra Ander Guevara.

Fa 728 dies

MIN 92. Amarilla para Le Normand.

Fa 728 dies

MIN 90. Se añaden diez minutos.

Fa 728 dies

MIN 89. Buen centro de Alba que no remata por poco Luuk. Habían señalado fuera de juego.

Fa 728 dies

MIN 87. Cambios en la Real. Se retiran Januzaj e Isak, entran Ander Martín y Portu.

Fa 728 dies

MIN 85. OTRO DEFENSA AL SUELO. Lenglet, tendido en el suelo tras un golpe de Isak. Vuelve a salir el Doctor Pruna.

Fa 728 dies

MIN 83. Fuera de juego de Ferran.

Fa 728 dies

MIN 82. Cambios ahora en el Barça. Se retira Piqué entre pitos, entra Lenglet. Aubameyang le deja el sitio a Luuk.

Fa 728 dies

MIN 81. Cambios en la Real Sociedad. Joseba Zaldua es sustituido por Andoni Gorosabel y Guridi entra por Rafinha.

Fa 728 dies

MIN 79. Disparo de Zaldua que Ter Stegen atrapa por alto.

Fa 728 dies

MIN 77. Fuerza el córner Diego Rico ante Dembélé.

Fa 728 dies

MIN 76. Reclama penalti el Barça.

Fa 728 dies

MIN 74. Dura entrada de Isak a Jordi Alba, que se queda tendido en el suelo y pide las asistencias.

Fa 728 dies

MIN 74. ¡OCASIÓN CLARÍSIMA! Centro de Ferran para Gavi y disparo que se va fuera.

Fa 728 dies

MIN 73. Buen centro de Alba que recoge Diego Rico.

Fa 728 dies

MIN 70. Pasan los minutos y resiste el Barça ante una Real que ha tomado el control.

Fa 728 dies

MIN 68. ¡MANO SALVADORA DE TER STEGEN! Centro-chut de Januzaj que salva el alemán.

Fa 728 dies

MIN 67. Otro fuera de juego de Ferran.

Fa 728 dies

MIN 66. Nuevo cambio de Xavi. Entra Dest por Alves.

Fa 728 dies

MIN 65. Sale a calentar Luuk.

Fa 728 dies

MIN 64. Se queda tendido en el suelo Alves por una entrada de Rafinha. Entran las asistencias médicas pero el brasileño será el sustituido.

Fa 728 dies

MIN 64. Sale de atrás el Barça con una buena carrera de Dembélé, abriendo para Aubameyang. De lo poquito de esta segunda parte en el Barça.

Fa 728 dies

MIN 62. Va a entrar Dest.

Fa 728 dies

MIN 60. El Barça, encerrado atrás. Ahora jugada de Januzaj que tapa desde el suelo Piqué.

Fa 728 dies

MIN 58. Providencial Ter Stegen mandando a córner el balón de Sorloth.

Fa 728 dies

MIN 57. Calientan Lenglet, Mingueza y Dest. Toda la defensa, tocada.

Fa 728 dies

MIN 56. ¡Y AHORA PIQUÉ! Mano al abductor del central. Vaya segunda parte para la defensa del Barça.

Fa 728 dies

MIN 55. Se retira ahora Araujo y entra Eric García. Sale a calentar Mingueza.

Fa 728 dies

MIN 53. ¡ARAUJO TAMBIÉN SE ECHA AL SUELO! También pide el cambio con la mano en la rodilla derecha.

Fa 728 dies

MIN 52. Alba pide el cambio y va a entrar Eric García.

Fa 728 dies

MIN 52. Alba, roto. Se ha tirado solo al suelo con la mano en la ingle.

Fa 728 dies

MIN 50. Centro de Rico que no atrapa nadie.

Fa 728 dies

MIN 50. Se reanuda el juego y Araujo se toca la rodilla. Eric vuelve a calentar.

Fa 728 dies

MIN 47. Lanzan objetos a Ter Stegen y Piqué. El central se acerca a a grada a hablar con la gente. Siguen cayendo objetos.

Fa 728 dies

MIN 47. ¡AVISA LA REAL! Disparo de Sorloth que se va fuera. Arranca fuerte el conjunto vasco.

Fa 728 dies

MIN 46. Se cae al suelo Sorloth pero no había nada.

Fa 728 dies

¡Arranca la segunda parte! Seguirá Piqué.

Fa 728 dies

Descanso en Anoeta.

Fa 728 dies

MIN 45. Se añade un minuto.

Fa 728 dies

MIN 45. Falta de Alves para detener una contra. Se le echa encima Anoeta.

Fa 728 dies

MIN 43. ¡PERDONA LA REAL! De Sorloth a Isak y solo ante el portero la envía fuera.

Fa 728 dies

MIN 41. Córner a favor de la Real Sociedad y remate de Zubimendi que desvía Araujo.

Fa 728 dies

MIN 41. Eric García deja de calentar.

Fa 728 dies

MIN 40. Disparo desde la frontal de Aubameyang que se va fuera por poco.

Fa 728 dies

MIN 39. Disparo desviado de Ferran Torres.

Fa 728 dies

MIN 38. El Barça, con dificultad de sacar el balón jugado desde atrás.

Fa 728 dies

MIN 35. Piqué se queda tendido en el suelo y le silba todo el estadio. Se levanta y parece que puede seguir, aunque será forzando.

Fa 728 dies

MIN 34. Falta ahora de Busquets, que está apercibido. No ve la cartulina, tampoco Piqué que parece que ha hecho más falta que Sergio.

Fa 728 dies

MIN 33. Amarilla para Araujo por retener el balón.

Fa 728 dies

MIN 32. Centro de Januzaj que despeja Ter Stegen con los puños. Dos robos consecutivos de Sorloth que ponen en aprietos al Barça.

Fa 728 dies

MIN 30. ¡CALIENTA ERIC GARCÍA! Piqué parece tocado y está estirando.

Fa 728 dies

MIN 29. Disparo de Frenkie que se va rozando el palo izquierdo de la meta de Remiro.

Fa 728 dies

MIN 27. Nuevo fuera de juego de Ferran.

Fa 728 dies

MIN 25. Centro de Dembélé que no remata nadie.

Fa 728 dies

MIN 22. El Barça, muy fuerte en defensa hoy. Se notan los regresos de Araujo y Piqué.

Fa 728 dies

MIN 21. Alerta en la Real Sociedad. Chocó Gavi con Merino y tras un rodilla con rodilla llaman a las asistencias.

Fa 728 dies

MIN 18. Falta de Alves sobre Januaj. Se encara el brasileño al colegiad y Xavi le pide calma.

Fa 728 dies

MIN 16. Balón atrás de Dani Alves y disparo de Ferran que se va fuera.

Fa 728 dies

MIN 15. Buena jugada de Rafinha que acaba con el balón en las manos de Ter Stegen.

Fa 728 dies

MIN 14. Fuera de juego de Ferran Torres.

Fa 728 dies

MIN 13. Contragolpe del Barça tras un regalo y centro de Dembélé al que no llega Ferran porque se adelanta Remiro.

Fa 728 dies

MIN 11. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Primero fue Dembélé al palo, después Aubamyeang al fondo de la red. Reclamaban fuera de juego pero parece que el testarazo del delantero azulgrana sube al marcador.

Fa 728 dies

MIN 10. Balón interior precioso para Aubameyang que atrapa Remiro.

Fa 728 dies

MIN 8. Buena jugada de Isak que aborta Gerard Piqué.

Fa 728 dies

MIN 7. Disparo ahora de Frenkie que también se va fuera. Va saliendo de atrás el Barça.

Fa 728 dies

MIN 7. Disparo de Dembélé que tapona la defensa.

Fa 728 dies

MIN 6. Qué presión de la Real Sociedad. Ahora provocando falta sobre Araujo.

Fa 728 dies

MIN 4. Falta a favor de la Real Sociedad por una entrada de Dani Alves.

Fa 728 dies

MIN 3. Presión de Isak que compromete a Ter Stegen. Cómo ha presionado el sueco.

Fa 728 dies

MIN 2. Pitos a Piqué cada vez que toca el balón.

Fa 728 dies

MIN 2. Dura entrada de Zubeldia sobre Ferran.

Fa 728 dies

MIN 1. Primera posesión para el Barça, que parece haber arrancado con más ritmo que el otro día.

Fa 728 dies

¡Arranca el partido!

Fa 728 dies

Speech de Zurutuza que retrasa el partido.

Carregar més