DONA LA SEVA VERSIÓ A TWITCH

Piqué, sobre la seva comissió per la Supercopa de l’Aràbia Saudita: «L’únic il·legal és filtrar àudios»

El central considera que un 10% és una xifra d’acord amb el mercat i no hi veu conflicte d’interessos

Avança que en els pròxims àudios hi podria haver referències al rei emèrit

  • Així va ser el pacte Rubiales-Piqué per portar la Supercopa a l’Aràbia

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Minuts després que el Barça dilapidés bona part de les esperances que li quedaven de guanyar la Lliga, Gerard Piqué va parlar en el seu canal de Twitch. No va ser per comentar la derrota dels seus companys davant el Cadis, sinó per donar la seva versió sobre l’altra notícia blaugrana del dia: els àudios sobre les comissions que havia cobrat Kosmos, la seva empresa, per contribuir a portar la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita.

«Tot el que hem fet és legal. Vull donar la cara perquè no tinc res a amagar. No és que me n’amagui, és que em sento orgullós del que hem fet a Kosmos», ha assenyalat el central passada la mitjanit. «No s’ha fet res erroni, ni moralment ni legalment [...]. L’únic il·legal és filtrar els àudios», ha etzibat després de considerar que no hi ha conflicte d’interessos. «No té res a veure un tema comercial amb un tema de resultat al camp. ¿És que potser t’imagines que els àrbitres ens van xiular a favor?», ha assestat en una de les preguntes.

El Confidencial havia revelat a primera hora d’aquest dilluns que després de la negociació entre el central barcelonista i el president de la Federació, Luis Rubiales, el contracte garantia a la RFEF 40 milions d’euros per edició i a Kosmos quatre per cadascun dels sis exercicis (24 en total).

Aquest mitjpa també aportava els àudios de les converses entre Rubiales i Piqué durant tot el procés: «A veure, Rubi, si és un tema de diners, si ells [el Reial Madrid] per vuit hi anirien, hòstia tio, se’n paga vuit al Madrid i vuit al Barça... als altres se’ls en paga dos i un... En són 19, i us quedeu la federació sis quilos, tio. Abans de no quedar-vos res, us quedeu sis quilos. I pressionem l’Aràbia Saudita i potser li traiem... Li diem que, si no, el Madrid no hi va... i li traiem un pal més o dos pals més...», argumentava Piqué. «[El representant de l’Aràbia Saudita] es quedaria el 10% de 25, dos i mig, i us en pagarien 22 i mig. La comissió aniria a part, que la pagarien ells, no et preocupis per això. Ell simplement està dient que contemplis la possibilitat que, en comptes de treure la comissió de l’equació, compteu que la comissió va dins del preu», va indicar al president de la RFEF.

«Els caixets, fora de context»

El defensa, que no entén «l’enrenou per una notícia que ja va sortir el 2019», ha apuntat a Twitch que la comissió del 10% és una «xifra estàndard de mercat, d’acord amb el que cobren les agències». «Respecte als caixets, és un àudio fora de context. Estic ajudant el president a buscar una fórmula que tingui lògica, però és decisió 100% de la RFEF», ha afegit sobre la diferència entre el que percebien el Madrid i el Barça respecte a la resta. 

«Això em dona per a un parell d’anys més»

Notícies relacionades

Piqué, que ha revelat que el Barça (Josep Maria Bartomeu) estava al corrent de la negociació, ha posat en relleu l’acord per a la Federació. «Abans s’emportava 120.000 euros per la competició. Canviant-ne el format i portant-la allà, 40 milions. La Federació italiana en cobrava set a l’Aràbia Saudita», ha apuntat abans d’afirmar que no té cap altre negoci amb la RFEF. «No sé si van contra mi o contra la Federació, però el que és clar és la mala intenció de filtrar els àudios de manera il·legal», ha remarcat abans d’anunciar que tant ell com Rubiales prendran mesures legals.

Després d’explicar que ‘El Confidencial’ el va avisar la setmana passada que sortiria aquesta informació, ha afegit que en els pròxims àudios podria aparèixer alguna menció que va fer a Rubiales sobre intentar recórrer als contactes del rei emèrit per agilitar uns pagaments no rebuts. De tota manera, ha volgut deixar clar que aquesta polèmica no farà que avanci la seva retirada («això em dona per a un parell d’anys més») ni desprendre’s de l’Andorra. «No deixo de fer coses pel que la gent pugui pensar», ha sentenciat abans de tancar el Twitch a la 1.18. «Espero repetir això aviat, però que sigui per una celebració o un motiu més feliç».