EL CLÀSSIC

Xavi Hernández: «Anirem orgullosos amb la senyera a competir»

L’entrenador del FC Barcelona assegura que l’equip serà valent per mostrar la seva personalitat, tot i que veu el Madrid favorit

Xavi Hernández: «Anirem orgullosos amb la senyera a competir»

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Xavi Hernández afronta el seu segon clàssic contra el Madrid, el primer al Bernabéu després del duel de la Supercopa el gener. L’entrenador del Barça assumeix que presenta en un gran escenari la seva obra com a tècnic, en una versió millorada i evolucionada des del 2-3 de l’Aràbia. La dilatada experiència com a jugador li permet haver decidit ja el pla de partit. «Canviarem molt poques coses», avança, respecte a les directrius habituals.

«Sortirem a jugar amb personalitat i a ensenyar el nostre model de joc. Al Bernabéu s’ha de ser valent. Serem competitius i valents. Són tres punts com als altres camps» deia Xavi, donant a entendre, assegurant en realitat, que voldrà apropiar-se de la pilota i administrar el joc a través de la possessió.

El peatge del màrqueting

Malgrat aquesta voluntat dominadora que pretén imposar el Barça, Xavi admet que el Madrid «és el favorit» en aquest duel per la seva condició de líder ferm, sense que hagin pogut reduir la diferència dels 15 punts –«hem aconseguit els mateixos resultats que ells», ha apuntat el tècnic– i per haver-se imposat en els duels dels últims anys. A més, és clar, de jugar a casa.

Cap diferència respecte el que va viure com a futbolista, amb derrotes doloroses i nits glorioses. La gran novetat, històrica, al marge que aquesta vegada estarà vestit de carrer a la banda, és que cap dels dos equips lluirà els seus colors titulars. Ni blancs ni blaugrana. El Madrid vestirà de negre i el Barça de groc. Un peatge a la modernitat i al màrqueting. «Anirem amb la senyera orgullosos a competir», ha dit Xavi, que accepta els designis mercantils que regeixen el futbol d’avui dia.

Un Madrid «camaleònic»

Notícies relacionades

No vestirà de negre Benzema, cosa que no canvia el plantejament del Barça. Sí que jugarà Gerard Piqué, amb molèsties, però insuficients per privar-lo de la trobada. De la mateixa manera que té decidit com vol que jugui l’equip i quines instruccions donarà, dubta del que vagi a fer Carlo Ancelotti.

«És un Madrid camaleònic», ha afirmat, elogiant la seva capacitat d’adaptació a qualsevol situació futbolística. No sap si serà l’equip que pressioni «de l’última mitja hora contra el PSG» o un equip defensiu amb futbolistes «que surten com bales al contraatac». Xavi espera que, a l’empara de l’afició, podrien ser més ambiciosos. «Estarem preparats per a totes les facetes i tindrem solucions per als diversos moments del joc que es donaran», ha garantit Xavi.