PARTIT CRUCIAL A ISTANBUL

Aubameyang. «Esperava estar així de bé»

El davanter, amb sis gols en nou partits des que va arribar al Barça, assegura que pot mantenir aquest nivell d’efectivitat.

Aubameyang. «Esperava estar així de bé»

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jugador ‘top’ segons Joan Laporta i un regal caigut del cel segons Xavi Hernández. No ha deixat ningú en mal llocPierre-Emerick Aubameyang en el mes i mig mal comptat que fa que juga al Barça. Els sis gols anotats en els nou partits disputats (en tres va sortir des de la banqueta i no va marcar) acrediten que respon a les altes expectatives creades amb elogis tan rotunds.

Ell també està conforme amb la seva aportació fins ara. «En realitat esperava que fos així, perquè he treballat molt i desitjava fer-ho bé des del principi», confessa el davanter gabonès, que al seu propi mèrit afegeix «l’ajuda dels meus companys». «Quan vens a un equip amb tant talent és més fàcil», confessa.

Aubameyang afirma que podrà mantenir aquest nivell d’encert i d’incidència en l’equip. No varia gaire del que va exhibir a l’Arsenal, l’equip que el va consagrar i del qual procedia. Va marxar per un conflicte amb Mikel Arteta. Els dos han sortit guanyant amb aquella ruptura.

Adaptació ràpida

En poc temps, el futbolista gabonès ha sabut adaptar-se al particular joc del Barça. Xavi ha incidit en els aspectes que desitjava obtenir d’ell. «La intensitat que he d’exercir quan fem pressió i com saber jugar en espais petits», descrivia Aubameyang, encantat de jugar com a nou al Barça, al centre de l’atac. «A l’Arsenal em sentia molt millor a l’esquerra», va confessar.

L’equip anglès no es desplegava amb tres puntes tan marcades com el Barça. Ousmane Dembélé és un d’ells. Tornen a estar junts des que havien coincidit al Borussia Dortmund. Per poc temps: al juny se li acaba el contracte a l’extrem francès. Dembélé li dona assistències i ell li dona «somriures».

Darrere de Larsson i Piqué

Notícies relacionades

El futbolista ‘top’ que és un regal caigut del cel és el novè en la llista històrica de golejadors de l’Europa League. Ha marcat 26 gols (en 52 partits) i està a 14 de distància de Henrik Larsson, que no ha arribat a ser el seu entrenador al Barça perquè l’exdavanter suec va marxar amb Ronald Koeman. Se suposa que atrapar Larsson no hauria de ser un objectiu professional d’Aubameyang per continuar jugant la segona competició espanyola. Tampoc ho vol el Barça. Depèn d’entrar o no en la Champions League de la pròxima campanya.

Aubameyang figura al lloc 87 dels golejadors de la Champions, amb 15 gols, i per davant, entre molts, amb ànim d’incentivar-lo per al futur, hi ha Gerard Piqué (16).