L’ATAC BLAUGRANA CARBURA

Gasolina per a Ferran Torres

El dia en què Piqué es posa a 600, Torres accelera. El gol és una de les poques coses que es paguen en el dia d’avui més cares que els carburants. Després de quedar-se sec contra el Galatasaray, el Barça va tornar a trepitjar a fons amb el primer doblet del valencià, que va deixar enrere les crítiques de falta de combustió.

Gasolina per a Ferran Torres

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Oferir el títol de Lliga a l’afició del Camp Nou després d’una maneta al Madrid. Piqué, que va poder complir aquest somni al seu dia, ha vist com les que ho feien aquest diumenge eren les jugadores del Barça femení. Un equip que acumula rècords, com aquell en què van aterrar Gerard i Alves el 2008. El central ha complert contra l’Osasuna 600 partits amb la samarreta i des que ha tornat a Barcelona després del seu Erasmus anglès mai havia viscut una sequera similar: si no hi ha un miracle pel mig, aquesta serà la tercera temporada sense Lliga, malgrat que la metamorfosi que ha viscut l’equip després de l’arribada de Xavi i els reforços hivernals és evident, com s’ha tornat a constatar amb una nova golejada. 

Moltes coses han canviat des d’aleshores, però una es manté: Piqué continua sent tan vital per a Xavi com ho era per a Koeman. El defensa català, amb 35 anys acabats de fer, continua rendint a bon nivell mentre se’l continua buscant substitut: Araujo té contundència però li falta la seva sortida de pilota, a la inversa que Eric Garcia. S’haurà de veure si a Christensen, el central del Chelsea que el Barça ha lligat, li cau igual de bé que al defensa català el canvi de la Premier a la Lliga. «Sé que em queda poc i no sé quant. He de disfrutar», deia a l’octubre, abans del Clàssic de la primera volta.

Amb independència del que passi amb Piqué al juny, el que és clar és que del Clàssic del Camp Nou a les portes del duel al Bernabéu el Barça ha guanyat gol, de les poques coses que es paguen més cares que la gasolina en el context actual.

Aubameyang, segon pitxitxi

Aubameyang, segon pitxitxi«Quan tens ocasions acaben entrant, s’ha de continuar treballant per a quan les falles que vagin dins», comentava Ferran Torres. Després de les crítiques rebudes per falta de pólvora, el davanter valencià va firmar el seu primer doblet com a barcelonista. Primer al transformar un penal sobre Gavi. Set minuts després va tornar a batre el meta navarrès amb un d’aquests bons moviments que s’havien quedat sense premi en jornades anteriors. La passada va arribar de les botes de l’indultat Dembélé, que també va servir el tercer a Aubameyang. La connexió de l’antiga dupla del Dortmund ha tornat a funcionar per deixar resolta la contesa abans de la mitja hora de joc. L’expitxitxi de la Bundesliga i la Premier ha demostrat que continua guardant gols al seu tanc: en mes i mig s’ha convertit ja en el segon màxim golejador blaugrana en Lliga, amb cinc gols. 

El Barça només depèn ara de si mateix per ser segon, una cosa que semblava una utopia al gener. Però els reforços hivernals li han canviat la cara a l’equip. Tot i que es quedés sec contra el Galatasaray, el Barça s’ha retrobat amb el gol: ha marcat quatre gols en quatre dels últims sis partits. Piqué es va voler afegir a la festa i va marcar després del descans, tot i que li van anul·lar el gol per fora de joc poc abans de marxar ovacionat després d’una hora solvent de joc.

«Dels millors partits des que soc tècnic. Ferran dona molt. La Lliga, molt difícil fins i tot guanyant en el clàssic»

Notícies relacionades

Quin sí que va ser legal va ser el de Riqui Puig. El jugador del planter, que en els dos últims mesos només havia tingut vuit minuts, ho va aconseguir quan amb prou feines en portava un parell al camp.

L’elogi de Xavi

«Hem fet un dels millors partits des que estic d’entrenador. És un gran partit que ens dona moral i confiança», va comentar el tècnic, que va reconèixer, però, que veu difícil arribar a temps al tren de la Lliga. «Fins i tot guanyant al Bernabéu és molt difícil. No se l’ha de descartar però és molt complicada», va apuntar abans d’enaltir Torres («de Ferran vaig dir que arribarien els gols, ha marcat on ha estat. Ens dona moltíssim a dalt, no només gols)» i el Barça femení («ens ensenyen com s’ha de jugar, són un exemple per al futbol masculí»).