«HEM ESTAT ESPESSOS», DIU XAVI

Barça, la música no sona igual a l’Europa League

Barça, la música no sona igual a l’Europa League

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

La música no sona igual. Tampoc és la mateixa. I el Camp Nou, aquest nou enèrgic i cantaire Camp Nou, es pren la nit dels dijous d’Europa League com si fossin el més transcendent de la setmana. Hi va haver un temps, i tampoc fa tant, que el Barça escoltava el so celestial de la Champions. Ara, s’ha de conformar amb habitar en la segona divisió europea, mastegant cada partit amb infinita paciència, com li va ocórrer ahir a la nit davant el Galatasaray

Ni amb suplents ni amb ‘vaques sagrades’

Res va ser igual tampoc a l’equip de Xavi, cansat com estava el tècnic que les coses no funcionessin en la primera meitat quan va donar descans a les vaques sagrades: Piqué i Busquets. Fins i tot va decidir deixar a la banqueta Aubameyang. Es va enfadar l’entrenador perquè el pla inicial no li va sortir bé. I va intervenir de forma immediata en el descans amb tres canvis. És més, a l’hora de partit Xavi ja havia fet fins a quatre substitucions, la prova més evident del seu malestar pel joc de l’equip. 

Perquè era un joc pla, insípid (dues rematades en els primers 45 minuts, totes dues de Memphis), sense verí ni tampoc cap profunditat. La via més senzilla, i gairebé l’única, era donar la pilota a Adama perquè aquest inventés alguna cosa a la banda dreta. Poca cosa més. I el Camp Nou es va veure sorprès al final perquè milers d’aficionats turcs escampats per la grada, especialment a la tribuna, es van fer sentir molt, mentre el Barça oferia un exercici de frustració. 

Sis davanters, zero gols

Dos atacs diferents, sis davanters i zero gols. O sigui, res de res. «Estàvem una mica perduts en la pressió en la primera meitat», va dir Eric Garcia, qui a l’acabar el partit va xerrar de forma distesa sobre la gespa del Camp Nou amb Domènec Torrent, l’exajudant de Guardiola a Barça, Bayern i City.

«Sabíem que ells eren un equip competitiu. Però en la segona part vam jugar com el dia del Nàpols, però ens va faltar una mica d’encert. Era complicat tancar avui l’eliminatòria. Anirem amb tot après de la lliçó perquè quan vens de ratxes tan bones penses que guanyes amb facilitat», va afegir Eric Garcia assumint que l’equip no va tenir l’hegemonia del partit.

«Ens va faltar connectar»

Notícies relacionades

El Barça va xutar molt, «però tampoc va tenir tantes ocasions clares», com va recordar Jordi Cruyff, el futur secretari tècnic del Barcelona. «Ens ha faltat connectar més el joc», va reconèixer l’executiu blaugrana. «¿Iniesta? Intento evadir-me d’això. Em queda moltíssim per millorar i aprendre dels que més temps porten aquí com Busi, que és un crac», va confessar Pedri, dolgut perquè el Barça no va tenir en cap moment el govern de la nit europea.

«Ens va faltar estar menys espessos i atacar millor. Vam fer un partit per guanyar-lo. Quan baixes la intensitat s’iguala tot i, a més, Iñaki ha estat espectacular. És un combat nul com el dia del Nàpols»

Xavi, tècnic del Barça

«Això és Europa, és difícil i complicat. Ni hi ha res guanyat ni res perdut», va explicar Xavi, que va indicar que l’equip «va estar ben posicionat», però li va faltar claredat. «Ens va faltar estar menys espessos i atacar millor. Vam fer un partit per guanyar-lo. Quan baixes la intensitat s’iguala tot i, a més, Iñaki ha estat espectacular. És un combat nul com el dia del Nàpols, hem d’anar a guanyar», va afirmar el tècnic, dolgut per aquests pocs llums a dalt.