L’EUROPA LEAGUE

Xavi anuncia canvis davant el Galatasaray

Xavi anuncia canvis davant el Galatasaray

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts

El panorama abans de viatjar a Nàpols per defensar la continuïtat a l’Europa League era ben negre, però, dues setmanes després, el futur del Barça sembla resplendent. Potser hi influeix la ratxa de victòries consecutives i, segurament, la feblesa del Galatasaray, inusualment ancorat en la meitat de la Lliga turca quan és un dels tres grans del seu país. Però no és moment de confiances ni de relaxació, perquè Xavi insisteix: «Fins ara no hem fet res».

El Barça només s’ha recuperat. Sent molt, amb això no n’hi ha prou, perquè l’objectiu és classificar-se per a la pròxima Champions, o bé quedant entre els quatre primers en la Lliga, o bé conquistant l’Europa League. El camí és més curt (set partits) que en el campionat regular (11), però no més fàcil. «Hi som candidats, però no favorits; favorit és el campió dels últims anys, el Sevilla».

El propòsit davant el Galatasaray, tant com aconseguir un folgat resultat que acomodi la tornada a Istanbul, és que l’equip mantingui el nivell de joc, d’esforç i d’il·lusió «per no sortir d’aquesta dinàmica» de victòries que tant ha costat obtenir.

A Xavi li ha costat tres mesos. Va arribar al novembre i fins al març el Barça no ha pogut lligar quatre victòries seguides. No es va voler pronunciar sobre la hipòtesi de si l’equip estaria ara lluitant per la Lliga i competint per la Champions si hagués arribat abans. Ni tampoc sobre les relacions entre Joan Laporta i Ronald Koeman. El seu predecessor va marxar dolgut i es considera maltractat. Xavi va preservar la figura històrica de l’holandès, un dels seus jugadors favorits, «una llegenda del club».

«Com a culer li agraeixo que vingués al Barça en un moment difícil, deixant la selecció holandesa, i la seva valentia per apostar per gent jove que ja és una realitat», va remarcar Xavi, feliç de poder utilitzar futbolistes com ara Gavi, Pedri i Araujo com a titulars indiscutibles, foguejats gràcies als minuts i els ensenyaments de Koeman.

Ara, Gavi i Araujo són jugadors cotitzats, la i la seva renovació de contracte «és prioritària» a ulls de Xavi. «Són futbolistes de present i de futur», va dir. No només això. Han sigut tan utilitzats, tan necessaris, que ja necessiten un descans. Algun d’ells entrarà en el torn de rotacions. Hi haurà canvis en l’onze inicial.

«Alves és un capità sense braçal. És digne d’admirar la humilitat amb què treballa i com ajuda el jugador amb més títols de la història»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

Un bon fons d’armari

Notícies relacionades

«Hi ha gent fresca que mereix jugar», va reconèixer Xavi. «Si tothom treballa igual, el nivell de l’equip no ha de baixar». Ara l’entrenador disposa d’un bon fons d’armari, sense necessitat d’utilitzar joves del B. Cert és que els millors (Araujo, Mingueza, Gavi, Nico) ja formen part del primer equip. És el resultat que hagi augmentat la competència a la plantilla, que molt pocs jugadors se sentin segurs al seu lloc.

«Quan tu no veus el teu lloc clar, dones més, i això reverteix en una millora de l’equip», concloïa. En aquest sentit, un dels galvanitzadors de la plantilla és, o ha sigut, Dani Alves, que ja s’ha guanyat la renovació, tot i que Xavi afirmi que encara no s’ha decidit res. «És un capità sense braçal», va ser la seva definició d’un futbolista a qui admira «per la humilitat amb què treballa i per com ajuda els joves sent el jugador que més títols ha guanyat en la història».