EL DÈFICIT DE LA TEMPORADA

El Barça té més golejadors que mai

Aubameyang és el 19è jugador blaugrana que marca en la Lliga i encara falten per estrenar-se Dembélé, Adama i Ferran Torres

El Barça té més golejadors que mai

Manuel Bruque / Efe

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pierre-Emerick Aubameyang es va convertir a Mestalla en el 19è golejador del Barça en la Lliga. La temporada en què l’equip ha perdut el seu principal proveïdor de gols, no ha quedat cap més remei que diversificar-ne la producció. La marxa de Lionel Messi, vuit vegades Pichichi, va deixar un profund esvoranc que no s’ha tancat.

El Barça ho va aconseguint a poc a poc, per això pel camí s’ha deixat tres títols (Copa, Supercopa i Champions), ni somia amb el quart (Lliga) i manté il·lusions amb el cinquè, que se’l juga dijous en un cara o creu amb el Nàpols a l’Europa League. L’arribada de tres davanters en el mercat hivernal (Aubameyang, Ferran Torres i Adama Traoré) ajuden a tapar la depressió que va esquerdar el Camp Nou l’agost passat.

Aubameyang va aconseguir a Mestalla apuntar-se a la llista de golejadors amb un doblet, o un triplet segons es consideri. Cridat a ser el nou del Barça, en la seva segona titularitat, primera en la Lliga, va certificar la seva fama amb dues precises rematades que van encarrilar el valuós triomf de València.

18 golejadors l’any passat

La temporada passada és l’únic precedent semblant, encara amb Messi i Griezmann a l’equip, en el qual van marcar 18 golejadors diferents en la Lliga. Van ser 19 en el còmput dels 54 partits de totes les competicions (Piqué va marcar en la Champions i la Copa). El Barça va disfrutar de cinc col·laboradors necessaris que el van beneficiar amb gols en pròpia porta.

Aquest any no l’ajuda ni Déu. Ningú s’ha equivocat en favor dels blaugrana, desvalguts des del primer dia quan Messi va marxar i debilitats en l’últim quan Antoine Griezmann, a la mitjanit del tancament del mercat, tornava a l’Atlètic i era substituït per Luuk de Jong.

Registre històric

En el Barça de Ronald Koeman, Sergi Barjuan i Xavi Hernández, han cantat gols 19 jugadors en la Lliga i dos més en les restants competicions. Un registre històric, sense precedents. En quantitats baixes, això sí, fins al punt que Memphis Depay encara és el màxim golejador en la Lliga (8) i només ha intervingut mitja hora en el campionat en els últims tres mesos després de patir una lesió muscular al desembre i una recaiguda al gener. La seva reaparició és imminent. Tornarà a pujar a l’avió per anar a Nàpols.

Darrere de Memphis hi van Luuk (4) i Ansu Fati, Araujo i Frenkie de Jong (3). Caldria afegir-hi Aubameyang si el considerem autor del tercer gol per posar involuntàriament l’esquena en el xut de Pedri. Les lesions han sigut fonamentals per acotar la producció golejadora dels futbolistes.

Martin Braithwaite va marcar dos gols en la primera jornada i no ha tornat al campionat des del setembre. Sergi Roberto s’ha quedat amb dos gols perquè no juga des del 27 d’octubre. Nico i Gavi més el desaparegut Philipe Coutinho també en tenen un parell. Piqué, Busquets, Alba, Agüero –una altra desgràcia de la campanya, forçat a la retirada per les seves arrítmies–, Ferran Jutglà, Abde i Alves n’han aportat un.

Els 19 golejadors de la Lliga

En falten tres més

Els 19 futbolistes golejadors en són 21 en total. Ousmane Dembélé i Ferran Torres no s’han estrenat en la Lliga. Dembélé va triomfar en la Copa (Linares) i Ferran en la Copa (Bilbao) i a l’Europa League (Nàpols), la nit en què ho va fallar gairebé tot. Adama Traoré està a zero. Disposen de 13 jornades per inscriure’s en el campionat. També les tenen Mingueza, Lenglet, Dest i Umtiti, que de tant en tant aporten.

Notícies relacionades

Quart màxim golejador de la Lliga amb 42 gols empatat amb el Vila-real (avantatjat pel Madrid amb 51; l’Atlètic, amb 47, i el Betis, amb 45), l’equip va millorant la mitjana. Amb 10 gols en tres partits ha aconseguit escalar fins al quart lloc.

Necessitarà millorar l’eficàcia de l’anada contra el Nàpols per sobreviure al continent. Només va orientar 5 de les 21 rematades entre els tres pals i va marcar de penal. El Nàpols en va tenir quatre, totes quatre ben dirigides, i va encarar l’eliminatòria a un terreny més favorable per resoldre’l a l’empara del seu públic.