ACTUALITAT BLAUGRANA

Dimiteix Ferran Reverter, màxim responsable de sanejar el Barça de Laporta

El director general ha comunicat aquest dimarts al president la seva sortida del club, que coincideix amb l’acord de patrocini amb Spotify

Dimiteix Ferran Reverter, màxim responsable de sanejar el Barça de Laporta

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El FC Barcelona ha anunciat per sorpresa la dimissió del director executiu Ferran Reverter. El CEO ha comunicat aquest dimarts al matí la seva decisió al president del FC Barcelona, Joan Laporta. El club al·ludeix a raons personals i familiars i des del club es desvincula la seva renúncia de qualsevol mena de divergència amb l’acord de patrocini de Spotify, que encara no s’ha fet oficial.

L’acord amb Spotify semblava una notícia excel·lent per a les arques del club. Implicava l’entrada de 280 milions per tres anys en un acord de patrocini que incloïa la samarreta de l’equip masculí i femení i el cognom del Camp Nou. Fonts del club expliquen que la seva dimissió no serà immediata i que es mantindrà en el càrrec fins que es trobi el seu substitut.

Reverter va ser nomenat oficialment CEO del FC Barcelona l’1 de juliol de 2021 en substitució d’Òscar Grau i durant aquests mesos ha liderat el projecte de transformació del club i el pla estratègic 2021-2026. La seva sortida és tot un cop per a la reestructuració en marxa després del període de Josep Maria Bartomeu. Carregava sobre les espatlles la gestió diària del club i, de fet, la setmana passada va viatjar als EUA per buscar el millor acord per al finançament de l’Espai Barça, de 1.500 milions.

«Gran esforç i dedicació»

«Fa gairebé un any vaig decidir deixar Alemanya i tornar a Barcelona per motius familiars i poc després vaig acceptar el repte que em va oferir el president Joan Laporta de dirigir l’àrea executiva del club. Aquests mesos han sigut apassionants i agraeixo al president la seva confiança, especialment el seu entusiasme i capacitat de lideratge perquè el FC Barcelona disposi en aquests moments d’un equip directiu de primer nivell capaç de tornar a posicionar el club com a líder mundial.

Personalment, hi he posat un gran esforç i dedicació durant aquests mesos, però ara vull centrar-me en el propòsit pel qual vaig tornar a Barcelona, que és dedicar més temps a projectes personals i familiars», declara Ferran Reverter en el seu comunicat.

Primera aparició pública

Notícies relacionades

L’empresari català es va incorporar al Barça uns mesos després que Laporta guanyés les eleccions per tenir marge per desvincular-se de MediaMarktSaturn, grup de distribució d’electrònica de consum a Alemanya, del qual era conseller delegat.

La seva única gran aparició pública va tenir lloc a l’octubre, quan va comparèixer davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer els resultats econòmics de la ‘due diligence’ enmig d’una gran expectació. Reverter va impressionar per la seva eloqüència i claredat a l’exposar la situació heretada de la directiva de Bartomeu.