BARÇA-ATLÈTIC, 16.15 H.

La factureta que Simeone guardava per a Xavi

  • Simeone va aprofitar el primer duel com a entrenadors per criticar al seu col·lega que el 2016 digués que l’estil de l’Atlètic no era per a equips grans.

  • Xavi va replicar que els culers no entendrien ni compartirien que el Barça jugués amb 11 futbolistes «tancats a l’àrea». 

La factureta que Simeone guardava per a Xavi
3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No podien ser més antagònics com a jugadors i, segurament, els seus equips també ho són des que exerceixen d’entrenadors. Parlem d’estils i de prioritats futbolístiques. Les diferències continuen. Estaven soterrades, però en el retrobament que es produirà aquest diumenge, Diego Pablo Simeone es presentarà amb una factureta groguenca que guardava a la cartera des del 2016.

Simeone feia sis anys que esperava Xavi per criticar-li un comentari que li va doldre. Ho va anticipar el tècnic blanc-i-vermell abans que els dos equips s’enfrontin sobre la gespa en un duel que el blaugrana va qualificar de final. «Són tres punts vitals que pràcticament valen per sis, perquè ens posaríem quarts i els deixaríem enrere», va analitzar Xavi, que va recollir el guant que li va tirar el seu col·lega.

«Xavi va comentar el 2016 que l’estil de l’Atlètic no era per a equips grans», va dir Simeone en la seva roda de premsa, anterior a la de Sant Joan Despí. Va precisar que va ser en el programa Universo Valdano.

«Ara tindrà la possibilitat de poder desplegar tot el que ell busca, el que vol, el que s’imagina i el que va anar creixent des del seu bressol a Barcelona»

Diego Simeone / Entrenador de l’Atlètic

«Ara tindrà la possibilitat, amb l’arribada de tants futbolistes, de poder desplegar tot el que ell busca, el que vol, el que s’imagina i el que va anar creixent des del seu bressol a Barcelona», argumentava Simeone, que va trufar les seves paraules amb elogis per edulcorar el fons de les seves observacions: «M’agrada com juga el Barcelona».

Un punt de superioritat

L’argentí va venir a dir que Xavi només ha conegut una realitat en el futbol per haver desenvolupat tota la seva carrera en el mateix club. Simeone el va tractar amb el punt de superioritat amb el qual va creure que va tenir Xavi en aquest reportatge televisiu.

«Quan un ha conviscut només amb una situació en la seva vida, no entén d’altres situacions», afirmava de Xavi. «Quan un ha tingut la possibilitat de girar i tenir diferents situacions en la seva vida, entén que no tot és una sola cosa», deia de si mateix Simeone, autoelogiant-se de la seva pròpia capacitat d’adaptació.

«És molt respectable el que opina Xavi», va continuar, tot i que vol veure com se les apanya davant aquest Barça empobrit malgrat els fitxatges dels davanters. «Ara tindrà vuit jugadors per a tres llocs, no és fàcil», va afegir, emplaçant-lo que mantingui «l’estil del Barcelona de tota la vida».

No dic que no tingui mèrit ni que no sigui competitiu i que no l’admiri com a entrenador per com convenç els seus jugadors per córrer i defensar en bloc baix.

Xavi / Entrenador del Barça

El mèrit del convenciment

Notícies relacionades

I això és el que pretén Xavi, que sostenia la tesi que creia haver exposat el 2016. «No crec que el Barça, l’afició i l’entorn entenguessin la idea de jugar de l’Atlètic, no encaixa», va dir. «No entendrien que ens tanquéssim en un bloc baix enrere, amb onze jugadors a l’àrea», va afegir, donant més arguments i més matisos. 

«És lícit, evidentment, pots jugar de la manera que vulguis i guanyar així. L’Atlètic ho ha fet: dues Lligues i molt a prop de la Champions. No dic que no tingui mèrit ni que no sigui competitiu i que no l’admiri com a entrenador per com convenç els seus jugadors per córrer i defensar en bloc baix. No és una crítica. No és el nostre estil. I vosaltres [els periodistes] seríeu els primers a criticar-ho».