VA PRIORITZAR FITXAR GOL

Xavi, un paisatge nou per a l’atac

El tècnic ha rebut tres davanters procedents d’Anglaterra per col·locar el Barça entre els quatre primers

Xavi, un paisatge nou per a l’atac

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts

Xavi ja sap el que té. És el que hi ha, com sostenia Koeman fa mesos, però no és ni de bon tros el mateix perquè el Barça ha reforçat la seva plantilla, prioritzant la millora de l’atac. Tres dels quatre fitxatges hivernals són davanters (Ferran Torres, l’única inversió estructural, ja que el club hi va invertir 55 milions d’euros més 11 en variables; Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang) i queda Dani Alves com a única i nova peça defensiva.

L’objectiu del club era trobar el gol perdut després de la marxa de Messi i Griezmann, assumint el risc de quedar-se amb Jordi Alba com a únic lateral esquerre. No hi ha res més. Alejandro Balde, el seu possible recanvi del filial, que no entrava en els plans de Xavi, ha patit una lesió al turmell dret. 

 «Hem fitxat tres jugadors verticals, amb regat i gol», va dir Jordi Cruyff, director de futbol internacional del club blaugrana. Els tres davanters procedeixen d’Anglaterra: Ferran jugava al Manchester City, Aubameyang era l’estrella rebel a l’Arsenal i Adama exercia d’extrem al Wolves. I, a més, els tres, cada un a la seva manera, tenen un coneixement de l’estil de joc blaugrana. Ferran ha treballat amb Guardiola i Luis Enrique. Adama va néixer futbolísticament a la Masia abans del seu periple per Anglaterra, i Aubameyang ha sigut dirigit a l’Arsenal per Arteta, exajudant de Guardiola al City.

«Hem fitxat tres jugadors verticals, amb regat i gol»

Jordi Cruyff, secretaria tècnica Barça

I, a més, els tres, cada un a la seva manera, tenen un coneixement de l’estil de joc blaugrana. Ferran ha treballat amb Guardiola i Luis Enrique. Adama va néixer futbolísticament a la Masia abans del seu periple per Anglaterra, i Aubameyang ha sigut dirigit a l’Arsenal per Arteta, exajudant de Guardiola al City.

«Més opcions»

Xavi té, com va recordar Jordi Cruyff, «moltes més opcions» en atac. Moltes i més variades respecte al desolador paisatge que va trobar el novembre passat quan va suplir Koeman. «La situació ara és molt diferent de la del desembre i comencem la segona volta amb moltes més opcions per al míster», va reiterar Jordi, abans de reconèixer que la posició de lateral esquerre, dèbil amb l’única presència d’Alba, no serà reparada fins al mercat d’estiu. La veritable prioritat del Barça, que ara té les 25 fitxes professionals de la plantilla completes, era la davantera.

I Xavi també ho ha demostrat al prescindir d’Alves en la llista d’inscrits per a l’Europa League. S’han realitzat quatre fitxatges aquest hivern i només n’hi cabien tres per enfrontar-se el 17 de febrer al Camp Nou al Nàpols en el partit d’anada (18.45 hores) dels vuitens de final. El tècnic ha prioritzat disposar del seu nou arsenal ofensiu, pendent, això sí, de la decisió que adopti amb el rebel Dembélé. 

Dosificar Dani

Notícies relacionades

Deixa fora d’aquesta àmplia relació de 32 jugadors el veterà defensa brasiler (38 anys), a qui només vol utilitzar en l’objectiu bàsic del Barça aquesta temporada, que és col·locar-se entre els quatre primers per arribar a la pròxima Champions. Es queda el tècnic amb Alba al flanc esquerre i Dest, Mingueza o Araujo, un central reconvertit, en el dret, ja que Adama va voler aclarir que «mai he jugat de lateral». A tot estirar, «vaig ser carriler».

Amb 24 jugadors del primer equip, tots menys el descartat Alves, i vuit amb fitxa del filial (Gavi, Ilias, Arnau Comas, Balde, Astralaga, Jandro, Alvaro Sanz i Arnau Tenas, el tercer porter) haurà d’apanyar-se Xavi a Europa. El tècnic no tindrà Abde ni Ferran Jutglà perquè no reuneixen les condicions per ser inscrits de la llista B. I diumenge apareix l’Atlètic al Camp Nou en una cita crucial per verificar si es cola a la zona Champions, que servirà per saber què fa Xavi amb Dembélé