OFERTA DE RENOVACIÓ CANCEL·LADA

Laporta: «¿Dembélé? Decidirà l’entrenador»

Laporta: «¿Dembélé? Decidirà l’entrenador»

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«¿Dembélé? Decidirà l’entrenador. És decisió seva». Joan Laporta, el president del Barcelona, ha sigut contundent sobre el futur del davanter francès en els pròxims sis mesos, una vegada ha quedat cancel·lada l’oferta de renovació. «Xavi treballa per al present immediat i per a la temporada vinent. Un jugador que no ha volgut renovar i no el tindrem després és més difícil que jugui», ha advertit el dirigent.

«Aquesta proposta de renovació expirava el 20 de desembre passat i no hem entès la posició del jugador», ha dit el dirigent blaugrana, indicant que toca al tècnic gestionar aquesta complexa presència de Dembélé al vestuari del Barça perquè ara té més opcions d’atac (Ferran, Adama i Aubameyang) que abans.  «Els seus agents no han volgut acceptar la renovació», ha afegit Laporta.

«Des del 20 de desembre no hi ha cap altra proposta. Durant aquests mesos s’ha intentat negociar una nova proposta, però les seves aspiracions eren inassumibles», ha admès Laporta, indicant que la situació de Dembélé té «similituds» amb les de Mbappé (París SG) o Dybala (Juventus) que acaben contracte i continuen jugant en els seus respectius clubs. «Ens hem quedat tots una mica decebuts amb ell. Hem entès les seves lesions i les seves decepcions perquè sent que no l’hem tractat degudament», ha indicat el president. 

«Des del 20 de desembre no hi ha cap altra proposta. Durant aquests mesos s’ha intentat negociar una nova proposta, però les seves aspiracions eren inassumibles»

Laporta, president del Barça

«Ell tenia queixes que als mitjans de comunicació els ha faltat carinyo cap a ell. I ho hem volgut entendre tot. Vinga: ‘Fem creu i ratlla, renova i demostra tot el talent que tens’. Però hi ha certa decepció, l’hem tractat tant l’entrenador com jo. El Barça no ha pogut disfrutar de tot el seu talent», ha reconegut el dirigent blaugrana. 

«Teníem la il·lusió que amb la renovació veuríem el millor Dembélé, que és un jugador extraordinari», ha admès Laporta, indicant que valoraran «totes les opcions per executar la millor per als interessos del Barça». Entre aquestes, l’acomiadament o la carta de llibertat del davanter francès, tot i que el president no ha volgut precisar quina seria.

«Xavi ha de treballar per al present i per al futur immediat. Si no ha volgut renovar és més difícil que jugui», ha remarcat Laporta. «En els entrenaments participa com un més, està supermotivat i l’entrenador decidirà el més oportú tenint en compte l’avui i el demà», ha precisat Jordi Cruyff, membre de la secretaria tècnica del Barça, que ha assistit a l’acte de presentació d’Adama Traoré a l’Auditori 1899 del Camp Nou perquè Mateu Alemany, el director de futbol del club, estava, com ha dit Laporta, a «Mallorca per un tema familiar».

Paisatge diferent per a Ousmane

El Barça medita què farà amb Dembélé i Xavi, mentrestant, té més opcions que abans. El paisatge, com ha dit Jordi Cruyff, ha canviat i de manera substancial. «El club ha portat tres jugadors verticals, amb dríbling i desequilibri. Té tres jugadors nous d’atac, que venen de la Premier, acostumats a un ritme més alt», ha dit el membre de la secretaria tècnica en al·lusió a Ferran Torres, Adama Traoré i Aubameyang.

«S’ha reforçat més aquesta parcel·la d’atac. El novembre i el desembre hi havia una situació i ara, en canvi, hi ha moltes més opcions per al míster»

Jordi Cruyff, secretaria tècnica Barça

Notícies relacionades

«S’ha reforçat més aquesta parcel·la. El novembre i el desembre hi havia una situació i ara, en canvi, hi ha moltes més opcions per al míster», ha remarcat Jordi Cruyff. «Xavi està igual de sorprès que nosaltres que no hagi acceptat la renovació. Si està disponible, ell decidirà», ha reiterat Laporta col·locant ara tota la responsabilitat sobre l’entrenador.

«Volem jugadors com Adama, que estan compromesos amb el club. No hem entès la posició de Dembélé», ha dit el president insistint que continua pensant que és millor que Mbappé. «No, no me’n penedeixo. Una cosa és el que pensi i una altra és el rendiment. Però, per això, li vam fer una oferta de renovació tan bona, admesa així pel mateix jugador».