EL CAS ES COMPLICA

Dembélé rebutja la renovació i eleva la tensió amb el Barça

Dembélé rebutja la renovació i eleva la tensió amb el Barça

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts

Ousmane Dembélé rebutja l’última oferta de renovació que li va plantejar el Barça, i eleva així la tensió que viu amb el club. Tensió que augmentarà en les pròximes setmanes, coincidint amb la data límit del 31 de gener, quan es tanca el mercat hivernal.

El davanter, segons va informar ahir el periodista Gerard Romero en el seu canal de Twitch, va comunicar aquesta negativa, que activarà, ja de manera immediata, la sèrie de «mesures» que té preparades la directiva, segons va revelar Mateu Alemany, director de futbol del Barça.

Unes mesures que podrien ser dràstiques, cansat com està el club i també Xavi de l’actitud de Dembélé. I dels agents de Dembélé. El futur del francès entra ara en un nou escenari perquè el Barça, fart d’esperar durant mesos i mesos la decisió que adoptaria, es planteja qualsevol opció.

Des de vendre’l en aquest mercat hivernal, una cosa que el jugador no contempla perquè vol ser amo exclusiu del seu futur, lliure com és des de l’1 de gener per negociar amb qui vulgui, o fer-li saber que el seu rol a l’equip canviarà notablement, sense descartar fins i tot l’opció que no jugui ni un minut.

Ferran Torres ho va canviar tot

 L’arribada de Ferran Torres va ser un missatge gairebé definitiu per al francès. Tant en clau de present immediat (ve per jugar a la posició d’extrem dret, allà on juga habitualment Dembélé, obligat, per exemple, a canviar de banda, se’n va anar a l’esquerra en el clàssic de Riad) com de futur.

El Barça va treure diners d’on no en tenia per invertir 55 milions d’euros més 11 en variables en la contractació de l’exdavanter del City. Uns diners que, per tant, no podrien anar destinats a la renovació del francès, mimat a l’inici per les paraules aduladores de Laporta («per mi, és millor que Mbappé», va dir el president) i de Xavi. «Si s’entrena bé i es cuida bé pot ser el millor del món en la seva posició», va certificar el tècnic.

Bones paraules que van canviar amb el to sec d’Alemany, recordant que tenien un pla per executar amb Dembélé després d’escoltar les seves inassumibles condicions econòmiques per renovar. El francès demanava, com va revelar aquest diari el 30 de desembre, una prima de 30 milions d’euros per renovar, a més de 15 milions per al seu agent i un salari anual de 30 bruts, xifres prepandèmia.

La negativa blaugrana

Notícies relacionades

El Barça va rebutjar aquestes «desproporcionades» xifres que exigia el jugador, de 24 anys, perquè implicaria que l’operació per renovar-lo se situaria en un import total en brut de 200 milions d’euros. I el club considera que una inversió de tant nivell només es pot fer per un davanter que realment marqui les diferències, una cosa que Dembélé no ha aconseguit fer, per una raó o una altra (castigat per les lesions, sobretot de caràcter muscular), en els quatre anys i mig que fa que és al Camp Nou.

Per això la negativa de la junta de Laporta. El president, igual que Xavi, està desenganyat amb l’actitud del gal, i tots plegats estan convençuts que aquesta inversió econòmica resultarà molt més profitosa si es fitxa Haaland. A Dembélé, en canvi, se li presenta ara un panorama complicat. Xavi va deixar dit que no l’enviaria a la grada si no renovava. Però la situació ha canviat, ja que ara el tècnic té més opcions ofensives (Ansu, Ferran, Memphis, Luuk de Jong, Jutglà, Ilias, Abde... aviat Braithwaite) per fer seure el francès