LINARES - FC BARCELONA (1-2)

El Barça evita la vergonya a Linares

El Barça evita la vergonya a Linares

L’equip blaugrana passa a vuitens de final de la Copa després d’un triomf molt justet salvat amb els gols de Dembélé i Jutglà

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Li va anar de ben poc. De fet, el Barça va estar una hora flirtejant amb la vergonya a la Copa perquè només l’electricitat de Dembélé i la finor de Jutglà li van permetre sobreviure a Linares. En sis minuts va arreglar el desastre que va protagonitzar abans amb un equip estrany en el seu model tàctic, provocant, a més, l’enuig de Xavi, que es va veure obligat a recórrer a les vaques sagrades per no sortir avergonyit de la seva estrena copera.

El Barcelona va quedar asfixiat perquè no va entendre el que demanava el partit. Ni tampoc va comprendre el que necessitava per tenir una nit tranquil·la, entregat finalment al desequilibri de Dembélé, l’única arma poderosa en atac, just ara coincidint amb la llibertat que té per decidir el seu futur. 

El dibuix ja era difús, tot i que s’endevinava, això sí, una línia de tres centrals (Mingueza, Eric i Araujo) rememorant l’època de Koeman. Difús perquè Alves, pel flanc dret, i Jordi Alba, a l’esquerra, havien d’exercir el rol ingrat d’ocupar les bandes. Arribar a dalt amb perill i no despistar-se darrere, una cosa que no sempre surt bé. No s’havien jugat ni 20 minuts per comprovar que la pissarra líquida dissenyada per Xavi resultava de difícil comprensió, fins i tot per als jugadors.

¿Què era Alves? ¿Interior dret? ¿Volant? ¿Extrem? Tot i res. Res i tot. Ni 20 minuts per rebre, a més, el gol del Linares, que retratava tota la indolència defensiva, simbolitzada un altre cop en Mingueza, que es va deixar robar la cartera, i alguna cosa més, per Hugo Díaz, que va despullar el Barcelona amb el seu cop de cap. Va ser la rematada final, però va venir d’una jugada llarga, pausada i sense cap pressa, que revelava la falta d’energia defensiva blaugrana. No només van deixar rematar Hugo sinó que també van permetre la centrada, donant tot el temps del món i l’espai necessari perquè tingués lloc l’assistència del gol andalús firmada amb precisió per Fran Carnicer.

Sense resposta

Massa concessions en una mateixa acció que es resumien amb Jordi Alba i Riqui Puig reculant cap enrere mentre Mingueza era superat amb tanta senzillesa que el Barça era un esperpent. Xavi estava enfadat. Emprenyat. El seu equip no tenia resposta. Ni els jugadors, incapaços de trobar resposta per superar la pressió i l’ordre del Linares. A més, la pilota es movia lenta, massa lenta per al Barça, i això permetia que l’estructura andalusa no patís.

Tot just els xuts des de lluny de Nico i les accions a pilota aturada, sempre servides per Alves, quedaven com pobres vestigis ofensius del Barcelona, que va sortir a l’estadi de Linarejos amb només dos davanters. I tots dos pertanyen al Barça B. Ilias, que tenia un any quan Alves va debutar amb la samarreta del Barça per primer cop (estiu del 2003), i Jutglà. L’amenaça era mínima, el que desesperava Xavi perquè veia pèrdues de pilota intolerables. A Riqui Puig, per exemple, se li van passar els primers 45 minuts amb set pilotes perdudes, un drama per algú com ell que ha de fer del control i la possessió un tresor. D’aquí el disgust del tècnic, que va marxar desolat al vestidor perquè el Linares sí que va oferir un exercici d’eficàcia irreprotxable: quatre rematades, una a porta, i un gol. El Barça va insinuar alguna cosa, tampoc gaire, per no obtenir res. Onze xuts, un a porta, i va arribar sec al vestidor del Linares per pair el desastre blaugrana, obligat el tècnic a prendre mesures dràstiques per reactivar l’equip, que estava atordit i fins i tot confós amb si mateix perquè no es reconeixia. La magnitud del desastre era tan evident que va fer tres canvis en el descans, assumint Xavi que s’havia equivocat en la idea inicial.

Piqué, Frenkie i Dembélé al rescat

Van aparèixer les ‘vaques sagrades’ (Piqué per Araujo, que tenia molèsties al canell, Dembélé per Ilias i Frenkie de Jong per Riqui Puig) per evitar el ridícul a la Copa. Cada substitució, excepte la de l’uruguaià, portava un missatge contundent de l’entrenador blaugrana. Això sí, Xavi va mantenir el dibuix difús, tot i que va elevar la qualitat dels jugadors, mentre Piqué, abans fins i tot que la pilota rodés en la segona meitat, demanés energia i futbol a un equip que no tenia res de tot això. Li faltava, sobretot, joc, presoner de l’angoixa perquè el temps se li escapava perillosament entre els dits.

L’esperança era el furiós Dembélé. Pilotes a l’enrabiat Ousmane per evitar el naufragi en què estava immers el Barça. Un xut inicial, un cop de cap, que surt fora i, de sobte, un xutàs amb l’esquerra –mai se sabrà quina és la cama preferida del francès– per tornar la calma a l’equip aprofitant la innocència de Razak, el porter del Linares.

El partit va entrar en combustió amb un gol anul·lat al conjunt andalús per interferència en la línia visual a la sortida d’un córner. I el Barça de Xavi, jugant al contraatac, va trobar finalment la recompensa gràcies a una connexió entre Nico i Jutglà, resolta amb extrema precisió i finor per l’exdavanter de l’Espanyol.

Però res estava garantit amb Neto, el porter blaugrana, que es va quedar mirant una pilota que va acabar al travesser traslladant la seva inseguretat a tot l’equip i patint fins a l’últim sospir. En sis minuts, el Barça es va estalviar la vergonya de protagonitzar un ‘Linarazo’, rebutjant pilotes com ja va fer a Mallorca. 

FITXA DEL PARTIT

Linares: Razak (4), Perejón (5), Lolo Guerrero (5), Josema (6), Barbosa (5), Rodri (5), Meléndez (5), Sanchidrián (6), Fran Carnicer (6), Hugo Díaz (7) i Nando Copete (5).

Entrenador: Alberto González (5)

Canvis: Carracedo (6) per Meléndez (m. 56); M. Marín (4) per Fran Carnicer (m. 56); Etxaniz (4) per Hugo Díaz (m. 70); Castillo (s.q.) per Etxaniz (m. 88); Luna (s.q.) per Sanchidrián (m. 88) 

Barça: Neto (4), Mingueza (4), Araujo (4), Eric Garcia (5), Alves (5), Jordi Alba (5), Nico (6), Busquets (5), Riqui Puig (3), Ilias (4) i Jutglà (8).

Entrenador: Xavi Hernández (5)

Canvis: Piqué (5) per Araujo (m. 46); Frenkie de Jong (5) per Riqui Puig (m. 46);  Dembélé (8) per Ilias (m. 46); Álvaro Sanz (5) per Frenkie de Jong (m. 74)

Gols: 1-0, Hugo Díaz (m. 18); 1-1, Dembélé (m. 63): 1-2, Jutglà (m. 69)

Àrbitre: Cuadra Fernández, balear (6).

Notícies relacionades

Targetes grogues: Guerrero (m. 57); Frenkie de Jong (m. 57);  

Estadi: Linarejos. 

Actualitzar

Fa 813 dies

Hasta aquí la narración del partido. En breves podréis leer la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 813 dies

¡FINAL!

Fa 813 dies

MIN 90. Se añaden tres minutos.

Fa 813 dies

MIN 90. Nuevo disparo lejano de Dembélé que bloca el portero.

Fa 813 dies

MIN 89. Termina el Lineares achuchando y el Barça achicando aguas en campo propio.

Fa 813 dies

MIN 86. ¡POR POCO! Remate de Álvaro Sanz que no termina en el fondo de la red por muy poco.

Fa 813 dies

MIN 84. Sigue insistiendo el Linares, que caerá, de momento, con la cabeza alta.

Fa 813 dies

MIN 83. Le cuesta llegar al balón al Linares y va muriendo el partido.

Fa 813 dies

MIN 82. Robo en el área contraria de Cristian y disparo que se acabó marchando. Pedía el Barça falta sobre Mingueza.

Fa 813 dies

MIN 77. ¡AL PALO! Jugadón individual de Dembélé y disparo al travesaño. Qué bueno es.

Fa 813 dies

MIN 76. Muy atento el guardameta del Linares ante Jutglà tras una buena jugada de Alves.

Fa 813 dies

MIN 74. ¡DISPARO DE CRISTIAN A LA MADERA! Quiere más el Linares.

Fa 813 dies

MIN 74. Malas notícias para el Barça. Se lesiona Frenkie y entra en su lugar Álvaro Sanz.

Fa 813 dies

MIN 73. Disparo de Nico que se va fuera.

Fa 813 dies

MIN 72. Disparo de Dembélé que bloca sin problemas el guardameta.

Fa 813 dies

MIN 68. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Y de la reacción del Linares al tanto del Barça. Jutglà cierra la remontada.

Fa 813 dies

MIN 68. ¡SIGUE AVISANDO EL LINARES! Buena reacción, ahora con un remate lateral que se va por muy poco.

Fa 813 dies

MIN 67. Buena ocasión del Barça. El remate de Jutglà se fue por poco.

Fa 813 dies

MIN 66. GOL ANULADO AL LINARES

Fa 813 dies

MIN 64. Córner a favor del Barça.

Fa 813 dies

MIN 62. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Había salido para eso y lo logró. Disparo lejano de Dembélé desde la frontal para empatar el partido.

Fa 813 dies

MIN 61. Rebaña el balón Frenkie en el córner y empieza la transición rápida el Barça.

Fa 813 dies

MIN 57. ¡POR POCO! Llegó Frenkie ante el portero y topó con el guardameta. Al final, amarilla para el neerlandés.

Fa 813 dies

MIN 55. Cambios en el Linares. Se retiran Fran Carnicer Meléndez por Cristian Carracero y Miguel Marín.

Fa 813 dies

MIN 54. Nueva falta de Fran Carnicer sobre Dembélé. Reclama el Barça amarilla para el jugador local.

Fa 813 dies

MIN 53. ¡Qué sangre fría de Neto con los pies!

Fa 813 dies

MIN 52. Centro blando de Dembélé a las manos del portero.

Fa 813 dies

MIN 50. Sigue presionando arriba el Llinares y sigue complicándole la vida al Barça.

Fa 813 dies

MIN 48. Impreciso en el pase Alves y recupera el esférico el Linares.

Fa 813 dies

MIN 46. ¡AVISA EL BARÇA! Centro de Alba por abajo que se remata muy cerca del guardameta.

Fa 813 dies

¡Arranca la segunda parte!

Fa 813 dies

Cambios en el Barça. Entran Piqué, Dembélé y Frenkie por Araujo, Riqui e Ilias.

Fa 813 dies

¡AL DESCANSO CON OTRA GRAN OCASIÓN! Le va a tocar remar al Barça.

Fa 813 dies

MIN 44. Empieza a apretar el Barça. Doble ocasión consecutiva. La segunda, disparo lejano que termina en córner.

Fa 813 dies

MIN 42. ¡LA TIENE EL BARÇA! Centro de Nico que no llega a rematar bien Riqui en el punto de penalti.

Fa 813 dies

MIN 40. Sufre el Bará con cada llegada del Linares.

Fa 813 dies

MIN 38. ¡LA TIENE EL LINARES! Buen contragolpe, centro de Josema y disparo desde el punto de penalti que acaba fuera.

Fa 813 dies

MIN 35. Buen centro lateral del Barça buscando la cabeza de Jutglà. La jugada acaba en córner.

Fa 813 dies

MIN 33. Disparo de Nico que tapona la defensa.

Fa 813 dies

MIN 32. Presión alta del Linares que incomoda la salida de balón azulgrana.

Fa 813 dies

MIN 28. ¡OTRA DE HUGO DÍAZ! El autor del gol queda tendido en el área del Barça doliéndose de los riñones.

Fa 813 dies

MIN 27. Intenta reaccionar el Barça con un disparo lejano de Jutglà que no encuentra puerta.

Fa 813 dies

MIN 26. Pérdida de balón en el centro del campo y nueva contra del Linares, esta vez sin peligro.

Fa 813 dies

MIN 24. Disparo lejano de Nico que bloca el portero en dos tiempos.

Fa 813 dies

MIN 22. Jugadón individual de Ilias que acaba en nada.

Fa 813 dies

MIN 21. Buena recuperación de Busquets que queda en nada porque no llega a conectar con nadie.

Fa 813 dies

MIN 18. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! SALTA LA SORPRESA. Centro lateral de Fran Carnicer por la derecha para que Hugo Díaz, solo en el centro del área, envíe el esférico al fondo de la red.

Fa 813 dies

MIN 17. ¡LLEGA LA PRIMERA OCASIÓN CLARA! Tuya y mia de Alves y Nico y balón en profundidad del canterano para Ilias en el interior del área. No pudo anotar el joven jugador.

Fa 813 dies

MIN 16. Centro desde el córner de Alves que bloca el guardameta.

Fa 813 dies

MIN 15. Intentaba desbordar Nico pero se defiende muy bien el Linares.

Fa 813 dies

MIN 14. Contra del Linares muy bien cortada por el Barça, hasta tre jugadores encerraron al futbolista local.

Fa 813 dies

MIN 13. Falta dura de Fran Carnicer, que se salva de la amarilla.

Fa 813 dies

MIN 11. Buena cobertura de Araujo y primer aviso del Linares. Tras la recuperación del uruguayo, nueva incorporación del conjunto local que acaba con disparo lejano por encima de la meta.

Fa 813 dies

MIN 11. Le dura poco el balón al Linares y vuelve a la carga el Barça, que se lo toma con calma.

Fa 813 dies

MIN 9. Resbalón de Jutglà, que se acaba llevando por delante a un jugador rival.

Fa 813 dies

MIN 6. El Barça empieza a tomar el pulso del partido con la posesión.

Fa 813 dies

MIN 5. ¡LA PRIMERA PARA EL BARÇA! Centro de Alves y remate de Araujo que se va por poco. Reclamaba saque de esquina el uruguayo.

Fa 813 dies

MIN 4. Córner a favor del Barça.

Fa 813 dies

MIN 3. ¡PROVIDENCIAL NETO! Se escapó el delantero del Linares y tuvo que salir a tapar con la pierna el guardameta azulgrana en una acción que terminó en fuera de juego.

Fa 813 dies

MIN 2. Buena anticipación de Eric ante el lateral diesto, que se escapaba por la banda.

Fa 813 dies

MIN 1. Centro lateral del Linares que bloca Neto.

Fa 813 dies

MIN 1. Presión muy alta del Linares.

Fa 813 dies

¡Arranca el partido!

Fa 813 dies

Minuto de silencio en memoria de un directivo del Linares.

Fa 813 dies

¡Saltan los protagonistas al verde!

Fa 813 dies

¡10 MINUTOS PARA QUE ARRANQUE EL PARTIDO!

Fa 813 dies

Xavi, sobre la importancia de la Copa: "Si fuéramos líderes de la Liga sería lo mismo. Es uno de los títulos que competimos cada temporada y estamos motivados. La Copa es un objetivo, independientemente de la situación en otras competiciones. La queremos ganar, somos los vigentes campeones y queremos repetirlo".

Fa 813 dies

REY DE COPAS

El Barça ha jugado diez finales en los últimos 13 años y no suele caer a las primeras de cambio. De hecho, la última vez que no paso de los dieciseisavos fue en 2005, cuando le eliminó la Gramenet.

Fa 813 dies

Xavi, sobre su aportación al equipo: "Sigo el modelo de juego. Levantar la cabeza, buscar el tercer hombre... Hay que tener los automatismos y hábitos para coger el estilo del juego de posición. Lo van cogiendo y cada vez van jugando mejor, pero hay que ser más constante".

Fa 813 dies

XAVI-LAPORTA, QUÍMICA RENOVADA

Hubo un tiempo, y no hace tanto, en que los puentes de diálogo entre Joan Laporta, entonces candidato, y Xavi Hernández, entonces técnico del Al-Sadd, estaban quebrados. No había química entre ellos, con silencios que resultaban estruendosos. Estruendoso porque se había perdido aquel vínculo especial que se tejió durante siete años en los que el jugador, que luego fue capitán azulgrana tras la marcha de Puyol, tenía buen rollo con el presidente en su primer mandato. Ahora, cuando no llevan ni dos meses de convivencia, reunidos, de nuevo, en el Camp Nou, han renovado esa confianza.

Fa 813 dies

EL RIVAL

El Linares Deportivo es actualmente 14º en el Grupo II de Primera RFEF. En ese grupo se ve las caras con el filial azulgrana.

Fa 813 dies

OPORTUNIDAD COPERA

Neto no jugaba desde agosto, cuando fue titular mientras Ter Stegen se recuperaba de la operación en el tendón rotuliano.

Fa 813 dies

CLAVES DEL PARTIDOPor Marcos López

Alves, titular

1- Inscrito por la mañana; al césped, por la tarde. No ha tardado Xavi en utilizar al lateral brasileño. Debutará en un partido oficial con el Barça en Linares formando la estructura defensiva junto a Araujo, Eric García y Mingueza.

2.- Busquets y Neto, en el once. Da descanso el técnico azulgrana a Frenkie de Jong y recupera Busquets su puesto en la alineación inicial. Lidera un centro del campo junto a Nico y Riqui Puig. Neto se convierte, de nuevo, en el portero de la Copa. 

3.- ¿Alba, de extremo? Solo hay dos delanteros especialistas en el equipo que ha diseñado Xavi para el estreno copero. Son Ilias y Jutglà. ambos del Barça B, lo que podría provocar que Jordi Alba ejerciera de extremo zurdo para completar tan singular ataque.  

ResponderResponder a todosReenviar

Fa 813 dies

El Linares, por su parte, sale con: Razak; Perejón, Guerrero, Josema, Barbosa; Sanchidrián, Rodri, Meléndez, Carnicer; Copete y Hugo Díaz

Fa 813 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Neto; Mingueza, Eric García, Araujo; Dani Alves, Nico, Busquets, Riqui Puig, Jordi Alba; Ilias y Jutglà

Fa 813 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo del Linares - FC Barcelona. Se estrena el copa Xavi Hernández y lo hace con la primera titularidad oficial de Dani Alves.

Carregar més

Temes:

Copa del Rei