MALLORCA-BARÇA (21.00 H)

Xavi, en vista del partit que voldria no jugar

Xavi, en vista del partit que voldria no jugar

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No va fer falta que ningú li preguntés per què Xavi ho tenia tan clar que el va deixar anar a l’inici. Va desitjar un «bon any i molta salut per a tothom» just abans d’esclatar, cansat com ja estava el tècnic durant tota la setmana d’anar perdent jugadors (fins a vuit contagiats per covid després que dissabte donessin negatiu Umtiti i Lenglet) hores abans que la pilota rodi en un gener sense cap descans.

Aquesta nit el Barça apareix a Mallorca al partit que no voldria jugar sota cap concepte perquè considera, segons el seu entrenador, que aquest paisatge desolador que ha deixat la pandèmia al vestidor de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí «adultera» la Lliga. Xavi va esclatar com no se l’havia vist mai abans en la seva estada curta (va debutar el 20 de novembre amb aquell triomf ajustat sobre l’Espanyol per 1-0) a la banqueta del Barcelona.

«Si amb 18 o 17 baixes no se suspèn el partit amb el Mallorca em sembla una bogeria»

Xavi, tècnic del Barça

«Si amb 18 o 17 baixes no se suspèn el partit amb el Mallorca em sembla una bogeria», va afirmar l’entrenador, al·legant que era una qüestió de «sentit comú» perquè no té futbolistes disponibles, per molt que les normes (amb cinc que tinguin amb fitxa del primer equip n’hi ha prou) avalin la mesura legal.

Quan parlava Xavi eren 18 absències entre futbolistes confinats per covid (10), lesionats (sis) i sancionats (dos). Però minuts després aquesta nombrosa llista quedava, almenys, reduïda a 17 pel «negatiu» d’Umtiti, comunicat pel club. Però el problema continua sent el mateix.

És igual de greu perquè el Barça es presenta aquesta nit a Mallorca, on necessita guanyar per acostar-se a les posicions de Champions, amb un panorama depriment. I una hora més tard era de 16 amb el «negatiu» de Lenglet.

Ni Pedri, ni Ansu, ni Memphis

Una situació depriment i «caòtica», segons Xavi, perquè el deixa amb poc marge per construir un equip competitiu. Tampoc recupera Pedri, Ansu Fati i Memphis («evolucionen bé, però encara no estan al cent per cent», va dir) a qui mima amb extrema cura perquè observa el calendari que l’espera aquest gener (quatre partits i tres competicions diferents en tot just 11 dies) i no vol córrer més riscos per no debilitar el Barça.

«No entenc que es jugui», deia, una vegada i una altra, l’entrenador. «No ho entenc, no té sentit», va dir recordant que el Sevilla-Barça d’aquesta mateixa temporada es va suspendre perquè el conjunt andalús «tenia tres sud-americans i nosaltres només un, Araujo», a més de recórrer a l’exemple en altres esports. «El clàssic de bàsquet també s’ha suspès», va afirmar el tècnic, dolgut perquè aquests crits reclamant la suspensió del partit amb el Mallorca xoquin amb el mur de la normativa legal.

Últim intent per Dembélé

Notícies relacionades

«No ens queda més remei que anar-hi i jugar. Jugar amb el que tinguem. Però em pregunto si volem veure un espectacle o no, perquè el partit serà descafeïnat per a tothom», va argumentar. «¿Si no se suspèn aquest partit, quin se suspendrà? Però nosaltres no decidim», va dir l’entrenador després de remarcar que el seu Barça «ha fet un pas endavant» en molts aspectes. Però necessita guanyar avui a Son Moix per avalar aquesta millora, obligat a disputar el partit que mai voldria haver jugat.

A les oficines del Camp Nou, en canvi, dilluns es jugarà un altre partit després que el Barça i Dembélé reobrin les negociacions, trencades la setmana passada per les desproporcionades exigències econòmiques, així les va qualificar el club, del davanter. Xavi va parlar amb el francès i encara no el dona per perdut. «Soc optimista, estic esperançat», va afirmar assumint, això sí, que «els agents» de Dembélé no són tan comprensius com ell. «Tant de bo es quedi, està en vista d’una oportunitat que no pot desaprofitar».