«CONTINUO SENT OPTIMISTA», DIU XAVI

El Barça farà un últim intent per renovar Dembélé

El Barça farà un últim intent per renovar Dembélé

ALEJANDRO GARCÍA/EFE

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi encara no dona per perdut Dembélé. Ni ell ni el Barça, malgrat que les elevades exigències econòmiques del francès han fet que el club s’hagi plantat. Fins aquí han arribat Joan Laporta, el president, i Mateu Alemany, el director de futbol. Però el cas encara no està tancat del tot. Per això el tècnic blaugrana va triar tant les paraules al parlar del davanter francès. «Dembélé no pot desaprofitar la proposta del Barça», ha remarcat Xavi.

«No, no. No estic decebut amb l’Ousmane», ha començat dient l’entrenador, mantenint un discurs comprensiu cap al futbolista, alternat amb la crítica als seus assessors.

«És una negociació i els representants, agents i assessors moltes vegades són difícils», ha assenyalat després per posar el focus en la complexitat d’aquest cas. D’una banda, el futbolista li diu a Xavi que vol seguir, però per l’altra els seus agents no segueixen aquest desig en la taula de negociació.

Sense comentaris sobre Morata i Haaland

Xavi no va voler parlar de si l’arribada de Morata aquest hivern, en cas de triple acord amb la Juventus, on juga el davanter, i l’Atlètic, club amo dels seus drets, implicaria la renúncia a Haaland en el pròxim mercat d’estiu.

«Ferran i Dani Alves ens milloraran la plantilla, sense cap dubte. Millor parlar d’aquests jugadors, que són molt bons per al nostre estil de joc. Les altres coses són hipòtesis», ha comentat el tècnic, pendent, per descomptat, que puguin ser inscrits si s’ajusta al ‘fair play’ de la Lliga.

«Morata i Haaland no són futbolistes del Barça en aquest moment i no m’incumbeix a mi parlar-ne. Ni em millora ni em perjudica», ha reiterat el tècnic blaugrana, que no ha volgut dir si enviaria Dembélé a la grada en cas que no renovi.

«És una negociació i encara està en procés. Esperarem. Queden dies», ha dit amb to «esperançador», segons la paraula que ell mateix ha triat, sobre el futur de Dembélé. ¿En què basa el tècnic aquesta esperança? «Simplement li he dit que el necessitem i que serà un jugador important. Ell sap que pot i ha de ser molt important en el projecte de futur del club», ha argumentat.

«Nosaltres tenim una postura molt clara. És un tema de negociació, que segueix en procés. No és que ja s’hagi acabat», ha revelat el tècnic obrint la porta a nous contactes entre Dembélé i el club. Contactes que es reobriran aquest dilluns, després del partit contra el Mallorca, en què el davanter francès serà baixa després de donar positiu de coronavirus. «Continuo sent optimista que l’Ousmane faci un esforç valorant la situació en què estem al club», ha dit l’entrenador.

«Els agents, possiblement, no entenen que estem en una situació complicada. Però hem de remar tots en la mateixa direcció. Crec que és una proposta fantàstica per a l’Ousmane», ha assegurat amb contundència Xavi. «Una proposta fantàstica tant futbolística com econòmica. He tornat a parlar amb el jugador, ell vol fer l’esforç», ha revelat després exhibint el seu esforç per convèncer-lo que es quedi.

«Torno a insistir que ben preparat i ben entrenat, l’Ousmane pot ser un dels millors del món en la seva posició, si no el millor»

Xavi, tècnic del Barça

Xavi pensa que encara el pot convèncer, malgrat que les peticions del jugador no entren sota cap concepte dins el marc salarial establert per la nova directiva. Ell només parla de futbol. «Tant de bo es pugui quedar, tant de bo... És un futbolista amb capacitat per marcar les diferències, ens pot ajudar molt. I torno a insistir que ben preparat i ben entrenat pot ser un dels millors del món en la seva posició, si no el millor».

Per això, el tècnic no deixa de parlar amb el davanter. «El necessitem. És una oportunitat per ell, crec que no la pot desaprofitar», ha indicat. A més, si Dembélé renova «s’allibera massa salarial per inscriure dos jugadors», cosa que permetrà l’entrada a la plantilla de Dani Alves i Ferran Torres.

El Ferran és un fitxatge espectacular. Ha tingut grans entrenadors, com el Pep i el Luis, ve bastant preparat per què necessitem i volem d’ell»

Xavi, tècnic del Barça

Notícies relacionades

«El Ferran és un fitxatge espectacular. Té una ambició i una predisposició tremenda, ja voldria jugar, però surt d’una lesió important. Ens donarà moltíssim, n’estic convençudíssim. Ha tingut grans entrenadors, com el Pep i el Luis, ve bastant preparat per què necessitem i volem d’ell», ha indicat Xavi.

«Estic encantat amb la seva arribada, pot jugar en les tres posicions d’atac. Estic content de l’esforç que ha fet ell i el club per al fitxatge. A veure com queda ara el tema del límit salarial», ha comentat l’entrenador blaugrana. «Hi ha d’haver sortides de gent perquè entri gent. Si aconseguim que l’Ousmane renovi, aquest límit salarial ens permetria la inscripció dels fitxatges».