TENSIÓ AMB EL DAVANTER

El Barça rebutja les elevades exigències econòmiques de Dembélé

L’agent del davanter demana una fitxa que el col·locaria com el més ben pagat de la plantilla i una prima per renovar

El Barça rebutja les elevades exigències econòmiques de Dembélé

Jordi Cotrina

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça no accepta les elevades peticions econòmiques de Dembélé, que a partir de l’1 de gener, aquest dissabte, podrà decidir lliurement el seu futur. El club, cansat d’esperar durant mesos una resposta afirmativa del jugador a la proposta de renovació a la baixa, s’ha plantat.

La directiva blaugrana considera desproporcionades les exigències econòmiques que planteja el davanter francès, que deia a Xavi d’una banda que desitjava seguir al Camp Nou, però després a la taula de negociacions el seu agent donava a entendre el contrari, fins al punt de sol·licitar una fitxa que el situava com el més ben pagat de la plantilla.

La representació de Dembélé afirma que si hi ha diners per fitxar Ferran Torres o apostar a l’estiu per Haaland no entén que el club no el complagui. Una cosa que ha provocat enuig a les oficines del Camp Nou recordant el seu pobre rendiment (fins a 13 lesions ha tingut) en els quatre anys i mig que fa que és blaugrana.

Ara, el Barça, que comptava amb la renovació de Dembélé per alleugerir la massa salarial, busca altres vies per poder inscriure Ferran Torres. Vies que passen, sobretot, per la sortida d’altres futbolistes, sobretot Coutinho, que ha desaparegut dels plans de Xavi (0 minuts davant l’Elx, 0 contra el Sevilla), i Umtiti (un partit de 24 de possibles) per encaixar l’exdavanter del Manchester City en el fair play que fixa la Lliga. Té de marge fins al 31 de gener per trobar el marc salarial adequat perquè Xavi pugui utilitzar Ferran. 

Sense traspassar línies vermelles

Laporta creu que no s’han de traspassar les línies vermelles del nou marc salarial, una cosa que reclamava Dembélé, qui demanava també una suculenta prima de renovació per continuar. El davanter, que compleix la seva cinquena i última temporada al Camp Nou, maneja ofertes de la Premier, mentre que París SG i Juventus vigilen amb atenció el desenllaç final de les negociacions amb el Barça que han entrat en un punt de conflicte.

La directiva necessita rebaixar la massa salarial, que amb 430 milions d’euros, i malgrat la marxa de Messi i Griezmann, continua sent la més alta d’Europa. Per això no complau les peticions de Dembélé perquè l’elevarien i el tornarien, de nou, els sous previs a la pandèmia. Renovar el francès en les condicions que demana el francès implicaria, segons el Barça, tornar als temps en què la massa salarial es va desbocar de manera descontrolada quan la Lliga li exigeix reduir encara més la despesa esportiva.

La ruptura dels contactes, revelada pel periodista Gerard Romero, va destapar les diferències entre les dues parts. A més, aquests diners que demanava Dembélé s’han de reservar per a l’estiu a la recerca del fitxatge del crac mediàtic i esportiu que es converteixi en la veritable figura del segon projecte de Laporta.

Haaland és la figura que reuneix el perfil que busca el president, obligat a buscar recursos econòmics per escometre aquest traspàs, per sobre dels 100 milions d’euros, que reclama el Borussia Dortmund. 

Llargues i desconcertants negociacions

Després de mesos de llarga i desconcertant espera en què Laporta ha enaltit Dembélé («per a mi, és millor que Mbappé»), el Barça considera que no pot atendre el que aquest reclama. Creua les línies vermelles fixades per Mateu Alemany, el director de futbol del club blaugrana. Ni tan sols les floretes de Xavi («Ousmane pot ser el millor del món en la seva posició») han aconseguit la resposta afirmativa. Deia una cosa el davanter al vestidor i el seu agent en verbalitzava una altra de molt diferent a la taula de les negociacions.

Notícies relacionades

Ara, l’escenari esportiu també es complica al francès, si no és, és clar, que se li trobi una sortida en aquest mercat hivernal, que alliberaria el Barça de la seva elevada fitxa i li permetria inscriure a Ferran Torres. Xavi va dir que utilitzaria Dembélé, però la ruptura de les negociacions pot provocar un canvi.

Si el tècnic disposa de Ferran, ajustat ja al fair play, i del nou que ha demanat (Morata, segons ha revelat el diari ‘AS’, figura en la seva llista) unit al retorn d’Ansu Fati i Memphis, a més de les opcions que venen del filial (Ilias, Abde i Jutglà) i el recuperat Braithwaite deixarien poc espai per a Dembélé.