CITA AL SÁNCHEZ PIZJUÁN (21.30 H)

Xavi diu que el Sevilla és un exemple a seguir

L’entrenador del Barça no s’arronsa davant un rival «directíssim» i assegura que el seu equip sempre «serà agosarat sigui quin sigui el rival»

Xavi diu que el Sevilla és un exemple a seguir

Alejandro García / Efe

4
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça no figura en les posicions de Champions des de la tercera jornada. Des del mes d’agost. És cert que arrossega la minva del partit ajornat de la quarta jornada, el que recupera avui amb el Sevilla (21.30 h), i també ho és que no ha aconseguit resultats per ser-hi. Si venç al Sánchez Pizjuán dormirà quart a la taula, excepte que aquest dimecres l’Atlètic el relegui si venç el Granada en el seu particular partit posposat.

Se li presenta, doncs, al Barça «una oportunitat» per començar a recuperar posicions i allargar la dinàmica de bons resultats que consta de només un: el 3-2 contra l’Elx. Aquesta oportunitat, no obstant, apareix contra un rival «directíssim» per aconseguir una de les quatre places que donen accés a la Champions de la temporada que ve, l’objectiu prioritari del Barça. Si més no, els tres punts evitarien que el Barça perdés el tren de la part alta després de retallar distàncies en l’última jornada.

No només és un rival directíssim del Barça, sinó un candidat «a guanyar qualsevol competició en què participi», en paraules de Xavi, que inclou, per descomptat, la Lliga. Xavi va arribar a comparar el Sevilla amb el Bayern per la seva modèlica organització. «El Sevilla és un exemple a seguir per a nosaltres», va dir utilitzant el plural, tot i que segurament emetia una opinió personal. Potser està estesa dins del cos tècnic.

Lopetegui, Monchi i els observadors

Xavi va parlar de Julen Lopetegui, d’un entrenador que és «un referent dels últims anys», va glossar la figura de Monchi, de conreat i indiscutible prestigi com a director esportiu, i va incloure els cercadors de talent del cos tècnic, que han realitzat fitxatges que són l’enveja blaugrana. No en va, el Barça ha sigut un client habitual en negociacions amb l’entitat andalusa, tot i que les últimes hagin sigut per vendre’ls Ivan Rakitic i sol·licitar la cessió de Luuk de Jong.

Per molt «equipàs» que sembli el Sevilla i molt «espectacular» que sigui la seva trajectòria dels últims anys, el Barça no jugarà acomplexat. Serà sempre «atrevit, sigui quin sigui el rival», va assegurar Xavi. Ho va ser contra el Bayern, va recordar, tot i que sortís esquilat amb el 3-0 que el va expulsar de la Champions.

El Barça recupera Gerard Piqué, sancionat en l’última jornada. Cap dels lesionats estarà a punt fins a mitjans de gener. Sergiño Dest arrossega una forta lumbàlgia de què no se sent completament recuperat. Xavi va explicar que la seva absència de l’equip no és una represàlia pel seu mal partit de Munic, sinó per aquesta malaltia que després ha derivat en una sobrecàrrega d’adductors.

Tres i només tres del filial

Pot donar-se per segur que el Barça alinearà amb tres joves del filial. Només tres, i no més, per la restricció reglamentària que obliga qualsevol equip a jugar amb set jugadors amb fitxa del primer equip. Si un fos expulsat i només en quedessin sis al camp, el Barça incorreria en alineació indeguda i perdria els tres punts. Per tant, a Nico, Gavi i Abde els ha sortit un altre competidor en la figura de Ferran Jutglà, debutant i golejador contra l’Elx. A Sevilla viatgen vuit membres del filial. Als quatre esmentats cap afegir-hi el porter Iñaki Peña, el defensa Balde, el centrecampista Álvaro Sanz i el davanter Ilias Akhomach.

També pot assegurar-se la permanència de Marc André ter Stegen sota els pals. La seva titularitat no perilla. Els errors comesos els atribueix a un mal moment passatger que pot patir qualsevol, tot i que li va reconèixer la seva aportació en el tercer gol contra el Vila-real, per exemple, per la seva gardela cap a Memphis. Només Manuel Neuer, el seu compatriota alemany i l’obstacle que el priva de la titularitat en la selecció, està per sobre seu.

Notícies relacionades

A Ter Stegen se li pot atribuir el primer gol de l’Elx, però Xavi el va atribuir a la mala pressió a l’altra cantonada del camp que va permetre al quadro il·licità avançar al camp. «És un error dels de dalt», va assenyalar l’entrenador. «L’Elx es va alimentar de les nostres fallades», va lamentar dels conflictes viscuts amb un 2-0 a favor.

No va voler assenyalar Xavi, no obstant, els responsables que el Barça hagi perdut les característiques del model. Després de denunciar-ho un parell de vegades, ja no va voler repetir les seves lamentacions del fet que alguns futbolistes no comprenguin els conceptes bàsics del joc de posició. «Em va xocar i ja està. Ara és feina meva millorar els jugadors individualment i grupalment», va assumir Xavi, que ha detectat una franca millora el mes llarg que fa que ensinistra els seus pupils.