L’ORIGEN DE LA PERLA CULER

Abde, de nen d’Elx a realitat del Barça

  • Va arribar a la ciutat alacantina amb set anys des del Marroc i es va criar al barri més pobre d’Espanya. Poc podia imaginar que jugaria al Camp Nou contra l’equip del municipi on vivia fins l’estiu passat. Mentre segueix el degoteig de futuribles, avui dia és la gran amenaça blaugrana.  

Abde, de nen d’Elx a realitat del Barça

Jesús Diges / Efe

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Haaland, Ferran Torres, Sterling, Cavani, Alexis, Bernardeschi, Adeyemi, Vlahovic, Martial, Aubemayang... Cada dia surt un nom nou per reforçar la davantera blaugrana, delmada per les sortides de Messi i Griezmann, la retirada d’Agüero i els problemes físics d’Ansu Fati, Braithwaite i Memphis Depay. Entre tants futuribles, la realitat del Barça és Abde. Avui la gran amenaça ofensiva contra l’Elx és un xaval que aquest divendres ha complert 20 anys i que va viure des dels set a la ciutat alacantina.

Nascut a Beni Mellal (Marroc), Abdessamad Ezzalzouli es va criar al Carrús, el barri més pobre d’Espanya, segons l’Agència Tributària. Als seus carrers i en equips de barri es va anar fent. El 2017 jugava al Promeses Elx de Segona Regional, quan Antonio Moreno, llavors entrenador del filial de l’Hèrcules, el va descobrir. «Tenia 16 anys, encara no estava desenvolupat físicament, però era molt profund, habilidós i polivalent. Va venir a fer la pretemporada i ho va fer molt bé i es va quedar amb nosaltres», explica a aquest diari el seu antic entrenador. Si no el podia acompanyar amb cotxe a Elx cap dels companys ni el germà gran d’Abde, el tècnic era qui l’acostava a casa, a mitja hora de l’estadi de l’Hèrcules.

Dos milions

Abde va despertar l’interès de diversos equips de Primera. El Madrid i el València van estar a prop (el conjunt valencià el va deixar escapar per 10.000 euros), però finalment va ser el Barça qui es va arriscar posant dos milions sobre la taula. Va ser el penúltim dia de mercat, gràcies a què va ingressar per la venda d’Ilaix Moriba al Leipzig. Mentre el club alemany ara es vol desprendre de l’ex del planter blaugrana, Abde ha explotat amb l’arribada de Xavi. «No em sorprèn, però és complicat d’entendre que faci el salt tan aviat. Necessita un temps d’adaptació per començar a créixer. Com més minuts tingui, abans tindrà adaptació. Tant de bo continuï sumant i fent golets, que és molt important». Després de debutar a Vigo en l’últim partit de Sergi, en l’últim enfrontament de Lliga es va estrenar com a golejador.

Notícies relacionades

Aquest extrem dels d’abans no va poder jugar a Champions al no estar inscrit. El Barça només podrà inscriure tres nous jugadors per a l’Europa League. Una de les places serà per a Alves, de manera que en quedarien dues més lliures. Si el club aconsegueix dos reforços més el dubte seria si inscriu els dos fitxatges o li reserva una plaça en una de les poques bones notícies dels últims temps al Camp Nou.

L’amenaça de la Copa d’Àfrica

Ara el club blaugrana creua els dits perquè el Marroc no el convoqui per a la Copa Àfrica, que es disputa del 9 de gener al 9 de febrer. Una cita que podria fer que Abde es perdés la Supercopa, l’eliminatòria de Copa contra el Linares i dues jornades de la Lliga. I, en cas que el seu país d’origen arribés a la final, s’afegirien un parell de duels de Lliga més i una hipotètica ronda copera de vuitens.