L’INCERT FUTUR A LA CHAMPIONS

¿Què suposaria econòmicament per al Barça jugar l’Europa League?

Quedar eliminat de la Champions seria un nou cop a les malmeses arques del club

¿Què suposaria econòmicament per al Barça jugar l’Europa League?

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça es jugarà la continuïtat a la Champions l’última jornada de la fase de grups. Després de no passar de l’empat contra el Benfica, haurà de guanyar a Munic si no vol estar a expenses del que faci el conjunt lusità a casa contra el Dinamo de Kíev. Fa 20 anys que el club blaugrana no cau en la primera ronda de la màxima competició europea. Més enllà del revés esportiu, quedar fora suposaria un altre pal econòmic per a les malmeses arques del club.

El Barça havia pressupostat 20,2 milions en premis per arribar almenys fins als quarts de final de la competició: la UEFA paga 9,6 milions per arribar als vuitens i 10,6 per als que passin a la següent ronda.

Notícies relacionades

Si no ho aconsegueix, el conjunt de Xavi passaria a jugar l’Europa League, on les recompenses són molt menors: 1,2 per als que juguin els vuitens, 1,8 per als quarts, 2,8 per arribar a semifinals, 4,6 per entrar a la final i 4 per guanyar-la. És a dir, en el millor dels casos podria guanyar 14,4 milions per mitigar l’impacte de quedar fora de la màxima competició europea.

L’any de Serra Ferrer

L’última vegada que el Barça va caure de la Champions i va haver de jugar l’Europa League va ser la temporada 2000-2001. Sota el mandat de Joan Gaspart i després de la marxa de Luis Figo, l’equip que dirigia Lorenzo Serra Ferrer no va passar de la fase de grups de la Champions, després de perdre a casa contra el Milan (0-2), empatar a San Siro (3-3), no passar de les taules al camp del Leeds (1-1) i patir una derrota a l’estadi del Besiktas (3-0). El tècnic balear seria destituït després de patir contra el Liverpool la segona eliminació europea de la temporada: McAllister, al transformar a Anfield un penal per mans de Kluivert, va decidir la semifinal de l’Europa League.

Temes:

Barça