ACTUALITAT BLAUGRANA

Laporta aposta pel tàndem Xavi - Jordi Cruyff per a la direcció tècnica

  • La sortida de Ramon Planes obre la possibilitat que el nou entrenador adquireixi poder de decisió en els fitxatges junt amb el fill de Cruyff, que augmentaria la seva responsabilitat al club.

Laporta aposta pel tàndem Xavi - Jordi Cruyff per a la direcció tècnica

Miguel Ruiz/FCB

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

La sortida de Ramon Planes ha tornat a elevar el problema de l’absència d’un director esportiu de l’estil d’Andoni Zubizarreta i Txiki Begiristain al FC Barcelona. Planes, que no té la millor de les sintonies amb Xavi Hernández, buscarà un nou projecte i el flamant entrenador adquirirà més poder en matèria d’incorporacions. Queda per veure si Jordi Cruyff, molt pròxim a Ronald Koeman, es ressitua d’alguna forma més enllà de la irrellevant etiqueta de ‘scouting’ internacional i acaba per fer tàndem amb Xavi en aquesta funció. En qualsevol cas, el FC Barcelona no fitxarà ningú per al lloc de Planes. 

Xavi no es convertirà en una mena de mànager general, com constava en el projecte de Víctor Font, però se li acostarà una mica. Mateu Alemany figurarà en el vèrtex de la direcció esportiva, però Xavi apunta que serà més que un entrenador. Per sobre de tots ells, per descomptat, Joan Laporta, del qual se sent més la veu en matèria esportiva en aquest segon mandat. Fins que ell no va aixecar el polze no es va contractar Xavi.

Queda per saber en aquesta nova estructura qui decidirà els fitxatges, tenint en compte que Alemany, malgrat el fort pes que ha adquirit en la cúpula barcelonista, no té un perfil tècnic. És més l’executiu encarregat de negociar i tancar incorporacions i renovacions. Per això al cap de Laporta hi cobra força la possibilitat del tàndem entre Xavi i Jordi. El fill de Cruyff ja va fer la tasca de director esportiu a Israel, a part d’entrenador.

El mercat d’hivern

En cas de concretar-se aquest organigrama, la seva missió més imminent és reforçar l’equip en el mercat d’hivern. Fonts del club reconeixen que l’entitat aspira a incorporar tres jugadors cedits amb opció de compra a final de temporada. La principal línia a cobrir és la davantera, lògic davant la falta abans que res d’extrems.

Les arribades de jugadors sempre estaran supeditades a les baixes, per així poder complir amb el límit salarial estret que LaLiga permet al club blaugrana. El Barça estudia tres cessions, però en cas que abordi un fitxatge, llavors només hi podria haver una incorporació. 

Des del club han començat a estudiar diversos noms. No es descarta el de Raheem Sterling, del Manchester City, amb qui Pep Guardiola ha deixat de comptar amb la freqüència que acostumava aquesta temporada. Més complicat sembla portar Dani Olmo, del gust dels que manen, però el Leipzig, el seu club actual, no posa les coses fàcils. El club alemany demana una opció de compra obligatòria a l’estiu amb un preu molt elevat. Possiblement a l’estiu el seu preu haurà disminuït. Serà el moment d’intentar-ho de nou.

‘No’ a Trincão

El que el Barça descarta és la tornada anticipada de Trincão, cedit per sis milions d’euros al Wolverhampton. Juga de titular, però no ha aconseguit un gran lluïment. Li queda la resta de temporada per aconseguir-ho.

Notícies relacionades

Dembélé, del qual continua sense tancar-se la negociació de renovació, ha sentit una mena de pujada d’adrenalina amb la confiança pública mostrada per Xavi. Aquest compta a recuperar-lo amb un treball específic per a les seves condicions d’extrem elèctric. Independentment de la situació de les negociacions, el francès jugarà i no es quedarà a la grada, com es va especular en el seu moment com a mesura de pressió. Laporta li hauria dit que tenia condicions per ser millor fins i tot que Mbappé. «Ara que se l’hi ha dit Xavi, s’ho creu», indiquen des del club.

Respecte a Dani Alves, des del club s’indica que la seva tornada dependrà del criteri de Xavi, tot i que la cúpula del club no és gaire partidària de fitxar un jugador de 38 anys.