LLIGA DE CAMPIONS FEMENINA

El Hoffenheim tampoc resisteix davant el Barça (4-0)

Les campiones resolen aviat el duel, desactivant l’onze alemany amb tres gols en 38 minuts i una incessant pressió avançada

Valentí Enrich

2
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

Onzena victòria consecutiva de la temporada, la tercera de la Champions, en onze partits. El Barça no s’atura ni l’atura ningú, tampoc el Hoffenheim, liquidat en 20 minuts amb dos gols, desactivat des del xiulet inicial davant el campió, que ha fet dels seus abassegadors inicis de partit una senya d’identitat. Li va passar a l’Arsenal i ho va comprovar l’equip alemany.

Deu triomfs europeus seguits a casa certifiquen la fortalesa de l’equip de Giráldez, amb un total de 21 de 25 dels últims partits. Una ratxa pròpia de qui posseeix les tres millors jugadores del continent de la campanya passada. Les tres eren sobre la gespa.

Jenni Hermoso va obrir el marcador i Alexia Putellas el va ampliar dues vegades abans del descans. El Barça va comprovar també la importància de tenir una bona portera: l’alemanya Martina Tufekovic es va menjar dos gols –després es va redimir amb tres parades amb els peus quan ja era tard– que van fer impossible la reacció del Hoffenheim, que ni tan sols es va insinuar amb el 0-0. És clar que només va durar 5 minuts. Sandra Paños va ser una espectadora més.

Una innovació

El Barça va innovar per rebre l’equip alemany i mantenir l’equip perquè no s’acomodi per la facilitat amb què va liquidant rivals. La invenció va ser situar Hermoso com a teòrica interior dreta, però era només quan el Barça havia de defensar, que va succeir molt poques vegades, entre el seu aclaparador domini i l’eficaç pressió avançada que va executar. Amb la pilota als peus blaugranes, se situava com a segona davantera centre, per darrere de la línia de les cinc centrecampistes alemanyes.

Alexia va jugar de migcampista al costat de Patri Guijarro sempre amb la vista posada en Jenni per colar la pilota entre línies. A Jenni tampoc la van detectar quan va saltar per pentinar el primer gol del partit. Lieke Martens va exercir d’extrem dreta, en la posició de Caroline Graham Hansen, de baixa després de sotmetre’s a proves cardiològiques després d’un episodi de malestar que va patir.

El ritme barcelonista no va decaure mai malgrat la promptitud amb què es va decidir el duel. Una cosa que té mèrit. Tampoc hi va haver cap reacció a les files alemanyes, com si el Hoffenheim donés per bona la derrota que s’havia forjat tot just treure el cap per la gespa.

FITXA TÈCNICA

Barcelona: Paños (6), Torrejón (5), Paredes (6), Mapi (6), Rolfö (5); Guijarro (7), Alexia (8); Hermoso (7); Martens (6), Oshoala (5), Aitana (6).

Tècnic: Jonatan Giráldez (7).

Canvis: Crnogorcevic (5) per Oshoala (m. 63); Leila (5) per Rolfö (m. 63); Engen (s. q.) per Patri (m. 79); Ona Baradad (s. q.) per Torrejón (m. 86).

Hoffenheim: Tufekovic (4); Wienroither (6), Bühler (6), Spetch (6), Naschenweng (5); Linder (6), Feldkamp (5), Dongus (5), De Caigny (4), Brand (5); Billa (4).

Tècnic: Gabor Gallai (4).

Canvis: Hagel (5) per De Caigny (m. 67); Corley (6) per Feldkamp (m. 67); Harsch (5) per Dongus (m. 67); Steinert (s. q.) per Brand (m. 81); Leimenstoll (s. q.) per Billa (m. 8).

Gols: 1-0 (m. 5), Hermoso; 2-0 (m. 19), Alexia; 3-0 (m. 34), Alexia; 4-0 (m. 74), Torrejón.

Àrbitra: Sara Persson (6), sueca.

TARGETES: Patri, Naschenweng.