ACTUALITAT BLAUGRANA

LaLiga desconfia dels comptes del Barça i sol·licita al CSD una auditoria extraordinària

La patronal explica que el club blaugrana ha desatès dos requeriments per avaluar el nou aval

LaLiga desconfia dels comptes del Barça i sol·licita al CSD una auditoria extraordinària

LFP

2
Es llegeix en minuts

LaLiga ha publicat un comunicat en el qual indica que hauria demanat al Consell Superior d’Esports (CSD) una auditoria sobre els últims comptes presentats pel FC Barcelona. Javier Tebas dona a entendre que no es fia dels números presentats pel club blaugrana, en particular pel que fa a les pèrdues de la temporada passada.

LaLiga i el FC Barcelona mantenen un pols que no cessa. Són molts els motius que envolten l’enfrontament: el crèdit de CVC, la marxa de Leo Messi, la postura blaugrana davant la Superlliga. I és que Tebas ja va negar, en una entrevista per a ‘L’Equipe’, que el Barça estigués tan malament com la directiva de Laporta explica. Entén que l’entitat culer va publicar unes pèrdues més altes del normal.

En el seu comunicat, LaLiga matisa una informació al respecte de ‘La Vanguardia’ i explica que el club blaugrana ha desatès dos requeriments per avaluar l’aval. «Per realitzar el càlcul del pròxim aval confirma la necessitat d’un detall més gran en la informació que li permetés realitzar una correcta quantificació de l’esmentat aval, requerint el club a tal efecte. L’esmentat requeriment d’informació va ser realitzat fins i tot en dues ocasions i, al no haver sigut atès, LaLiga va sol·licitar, com assenyalem, al CSD, el passat 6 d’octubre, la realització d’una auditoria extraordinària».

Aval de 124 milions

La sol·licitud de l’esmentada auditoria al CSD es produeix com a conseqüència del fet que l’aval presentat el passat 7 de març del 2021 per valor de 124.651.950 euros, per l’actual Junta Directiva del FC Barcelona, ha de ser actualitzat conforme al Reial Decret 1251/1999.

En el comunicat, LaLiga afegeix: «Aquesta auditoria ja ha sigut realitzada i en vista de les seves conclusions, LaLiga ha quantificat i comunicat l’import del nou aval al FC Barcelona, si bé considera que hi ha la necessitat d’una ulterior anàlisi d’una sèrie d’ajustos que permetin determinar de manera definitiva el seu impacte en el resultat de l’exercici en què l’actual Junta Directiva es va fer càrrec del FC Barcelona, per això LaLiga sol·licitarà al CSD l’ampliació de l’esmentada auditoria».

Notícies relacionades

I recorda: «El FC Barcelona haurà de substituir l’actual aval per un altre, del mateix import de 124.651.950 euros, amb una vigència fins al 17 de gener del 2022, data en què conclou el termini de tres mesos des de l’aprovació per l’assemblea del club dels comptes de l’exercici tancat a 30 de juny del 2021».

«En cas de no realitzar-se l’extensió de l’aval abans del 29 de novembre es determinarà l’execució de l’actual, dipositat a LaLiga, per cobrir les pèrdues de la temporada 2020/2021 imputables a l’actual Junta Directiva, cas en el qual l’import executat serà posat a disposició del club, qui l’haurà d’utilitzar per cancel·lar el dèficit assolit en la temporada 2020/2021».

Temes:

Javier Tebas