DINAMO KÍEV-BARÇA

Sergi Barjuan: «És difícil trobar un somriure al vestidor del Barça»

Sergi Barjuan: «És difícil trobar un somriure al vestidor del Barça»

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sergi Barjuan pretenia retornar l’alegria al vestidor com a fórmula perquè el Barça exhibeixi el nivell futbolístic que se li suposa, i el nou i breu entrenador hi insistirà per evitar el desastre d’una prematura eliminació (virtual) de la Champions League, és a dir, de no poder classificar-se per als vuitens. Els mals resultats previs –dues derrotes i un sol triomf, davant el Dinamo de Kíev (1-0), al qual visita aquest dimarts– han col·locat l’equip blaugrana en una situació límit.

¿Què és l’alegria per a Sergi? ¿O què és l’alegria des del prisma futbolístic? «És difícil trobar un somriure al vestidor», admetia Barjuan, que ha procurat acostar-se als jugadors «més com a persona que com a entrenador». «L’alegria és recuperar el nostre estil, el model, trobar espais, parlar-se al camp», relatava el tècnic, donant per fet que «el talent que ja tenen els futbolistes» acabarà marcant la diferència.

Una cosa que de moment no s’ha vist d’acord amb els resultats, que han conduït el Barça a una crisi que s’ha carregat Ronald Koeman. Barjuan afronta el seu segon partit, el primer en la Champions. Només ha dirigit tres entrenaments, en els quals ha insistit que hi hagi intensitat en el joc i ordre en el posicionament. Que el Barça es retrobi a si mateix.

Notícies relacionades

«Davant la debilitat és quan més ens hem de fer notar, més forts hem de ser», va dir, donant a entendre que els futbolistes es refugiïn en l’escut. Però, al mateix temps, que no perdin de vista que el que guanyen i el que perden es dilucida al terreny de joc. «Depenem de nosaltres mateixos», va recordar, mentre se sentia més tranquil al poder recuperar quatre futbolistes de cop. Entre ells, Ansu Fati, que serà titular, i Ousmane Dembélé, que serà suplent.

Als jugadors del Barça no els hauria d’espantar la cita de Kíev, ja que la majoria ja s’han trobat en situacions límit, partits crucials. També els joves, al seu nivell, en cada categoria, jugant-se un derbi, un clàssic, un títol de Lliga o de Copa. És un partit «especial» més, però importantíssim per al club per dues raons: per evitar la pèrdua de prestigi que comportaria quedar fora de les eliminatòries per primera vegada en 20 anys, i per la pèrdua econòmica dels ingressos que assegura la Champions, comptabilitzats ja en el pressupost per la força del costum.

Temes:

Champions Barça