Les claus tàctiques del Barça-Madrid: El govern de Vinicius i l’excursió d’Alaba

Jordi Cotrina

1
Marcos López

Vinicius desequilibra

Va dominar el partit amb la seva velocitat, superant Mingueza una vegada i una altra, fins al punt que Koeman el va substituir al descans. La picardia i l’atac a l’espai del jove brasiler va trencar el Barça, convertint-se en el pilar en el qual es va sostenir el Madrid. Koeman no va tenir antídot.

Alaba, d’excursió

Memphis va perdre la pilota a la frontal de l’àrea blanca, així va permetre que l’exdefensa del Bayern Munic iniciés una galopada en la qual va deixar diverses lliçons. La primera és que Memphis va dimitir en la seva persecució i va assistir des de la llunyania a l’imponent cop amb l’esquerra d’Alaba que va significar el 0-1.

Dos sistemes sense gràcia

El Barça va començar amb el 4-3-3, tot i que Koeman va introduir-hi diversos matisos. Va situar Frenkie de Jong d’interior dret, va col·locar Gavi de volant esquerrà, va desplaçar Ansu a l’eix de l’atac i va enviar Memphis al costat esquerre. Però aquesta disposició tàctica blaugrana, que es va sustentar amb una bona pressió, no va tenir, no obstant, cap contundència en la rematada.

De nou, va pagar cara la seva falta de punteria, perquè tenia el partit a la mà quan Dest, que era el fals extrem dret, va enviar la pilota a la tercera graderia del Camp Nou. Al descans va entrar Coutinho i el Barça va retornar al 4-2-3-1 però sense amenaçar, apagant-se amb un atac insípid malgrat acumular davanters.

Al final, triple ‘nou’

Koeman va acabar col·locant el Kun Agüero, després Luuk de Jong i, finalment, va fer avançar Piqué al centre de l’atac, buscant ja desesperadament el gol que no arribava. El Barça va acabar amb tres davanters. I el gol del Kun va arribar massa tard. Ja no valia per a res.