EXAMEN DEFINITIU AMB EL DINAMO

Koeman: «Ens juguem el nostre futur en la Champions»

  • «Aquest equip està per competir, però no es pot exigir guanyar la Champions», afirma el tècnic, que té la baixa del sancionat Eric Garcia

  • ¿Ansu? Estan a punt de renovar. És una notícia molt important, perquè és un jove que ha de marcar el futur d’aquest club», revela

Koeman: «Ens juguem el nostre futur en la Champions»

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

S’ha acabat la tranquil·litat per a Ronald Koeman. Amb prou feines ha durat dos dies. La victòria contra el València li va proporcionar la calma que no ha tingut en les últimes setmanes. Ara aquesta bonança es transforma en inquietud, perquè aquest dimecres a la tarda té un examen final en la Champions.

Després d’encadenar dues derrotes cruels (0-3 al Camp Nou contra el Bayern i 3-0 a Lisboa contra el Benfica), el Barça necessita guanyar, tant sí com no, el Dinamo de Kíev (18.45 h) per mantenir oberta la porta dels vuitens de final.

«Ens juguem el nostre futur en la Champions», ha confessat el tècnic blaugrana. «Després de perdre dos partits, ens toca guanyar. No hi ha cap altra opció», ha afegit conscient de la delicada situació («sí, és un partit decisiu») en què s’ha ficat el Barça a Europa per aquest horrible inici.

No hi ha cap marge d’error. L’equip de Koeman s’ha complicat, i molt, la vida a Europa. Penja d’un fil, amb un seriós risc que es trenqui després d’un desastrós inici de Champions. El tècnic, almenys, ha anat recuperant peces essencials per a l’atac, com Ansu Fati, que l’ha fet entrar en una nova dimensió.

El clàssic amb el Madrid està a tocar. Serà diumenge 24, també al Camp Nou (16.15 h). Però el del Dinamo és, ara mateix, el partit. El gran partit per al Barça. «Crec que el Dinamo és millor equip ara que la temporada passada», ha precisat Koeman, i ha assegurat que «no hi ha cap més remei que guanyar».

Perquè si el Barça no guanya, no només caldrà tenir en compte la incidència esportiva pel fet de desaparèixer de l’elit europea al no passar de la primera fase, sinó que tindria, a més, un enorme impacte econòmic en els debilitats comptes del club que han pressupostat que s’arribaria als quarts de final. «Aquest equip està per competir, però no es pot exigir guanyar la Champions», ha dit l’entrenador, indicant que ara «va pel bon camí».

Sis anys sense títol

En aquest sentit, el Barça no besa l’‘orelluda’ des del 2015. Ni tan sols ha disputat cap final tenint, com va tenir al seu dia, Messi-Neymar-Suárez (2016-2017), després Messi-Suárez (2018) i Messi-Suárez-Griezmann (2019 i 2020). Ja són molts anys que l’equip blaugrana no competeix amb els grans clubs europeus. Roma, Anfield i Lisboa queden com a proves d’aquesta decadència.

«Els equips grans a Europa han millorat molt i el Barça en aquests quatre anys ha baixat de nivell. No sé per què, jo només puc opinar del temps en què he estat aquí»

Koeman, tècnic del Barça

«Els equips grans han millorat molt i el Barça en aquests quatre anys ha baixat de nivell. No sé per què, jo només puc opinar del temps en què he estat aquí», ha remarcat Koeman. «Hi ha equips que tenen equilibri a la plantilla, amb una banqueta de 23 jugadors internacionals i amb una situació econòmica molt millor que la nostra. Tot influeix en això», ha recordat el tècnic.

Notícies relacionades

La victòria contra el València va exercir de bàlsam per a un equip que s’ho juga tot a Europa just quan ha de jugar la tercera jornada. No ha marcat ni un sol gol en la Champions i n’ha encaixat sis, fet que delata la seva tremenda debilitat defensiva. «No, no és un problema d’experiència», ha comentat Koeman.

«Hi ha jugadors molt experimentats i els joves, malgrat la seva edat, han disputat molts partits importants», ha dit el tècnic, feliç que després de la renovació de Pedri estigui a punt de concretar-se la d’Ansu. «Estan a punt de renovar. És una notícia molt important, és un jugador jove, de molta qualitat que ha de marcar el futur d’aquest club», ha afegit Koeman.