VA MARCAR UN GOL 11 MESOS DESPRÉS

Coutinho: «Tinc una cicatriu que em fa més fort»

  • «Des del primer dia sempre he cregut en Coutinho. Ha jugat amb llibertat i donant solucions», diu Koeman

  • El brasiler, que va passar tres vegades pel quiròfan per la seva greu lesió al genoll esquerre, es va retrobar amb el gol

Coutinho: «Tinc una cicatriu que em fa més fort»

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Feia gairebé un any que no marcava cap gol, immers com estava Coutinho en una greu lesió al genoll que el va mantenir mesos i mesos de baixa. Fins a vuit mesos i mig, concretament. Massa temps per al jugador més car de la història del Barça. Massa temps per a ell mateix, que havia desaparegut de l’escenari de màxim nivell.

Però aquest diumenge a la nit Dest es va inventar una gran jugada per la banda dreta per deixar sol el brasiler a l’àrea petita del València, pròleg del 3-1 tranquil·litzador per a l’equip de Koeman. I molt més balsàmic per al mateix Coutinho.

«Estic molt motivat després de tot el que he passat. Tinc una cicatriu que em fa més fort», ha afegit l’exjugador del Liverpool, que va reaparèixer en el duel contra el Bayern de Munic (0-3). Tot just va jugar 24 minuts.

Després va tenir titularitat i presència contra el Granada (59), el Cadis (23), el Llevant (58), el Benfica (23), l’Atlètic (63), en què va malbaratar una gran ocasió després d’una excel·lent passada de Gavi, i contra el València (32), el partit en què es va retrobar amb el gol després d’haver estat més temps a la infermeria que a la gespa.

Aquest quist meniscal que tenia al genoll esquerre va fer que passés fins a tres vegades pel quiròfan. L’última, al Brasil, cosa que li va fer perdre’s, a més, la Copa Amèrica amb la ‘seleção’. Per això, parla Coutinho de «la cicatriu que el fa més fort».

El crit de ràbia

Potser va ser un dels gols més senzills de la seva carrera. Estava sol, completament sol, a l’àrea petita del València. Però va ser un dels gols que va celebrar amb més energia. Aquest crit va tenir ràbia, va tenir alliberament i, a més, va tenir l’efecte que tant buscava. Havia entrat per Ansu Fati i va jugar mitja hora.

Mitja hora bona de Coutinho, un futbolista necessitat de minuts de qualitat per calmar l’entorn culer, que sempre ha vist com una mala operació esportiva el seu fitxatge del Liverpool (gener del 2018) per 120 milions d’euros més 40 en variables. Al club blaugrana li falten encara 48 milions per pagar d’aquesta operació a l’equip anglès.

«Tinc moltes ganes de ser el millor Philippe que puc ser»

Coutinho, jugador del Barça

Notícies relacionades

«Tinc moltes ganes de ser el millor Philippe que puc ser», ha comentat el centrecampista blaugrana, reconeixent com ha patit des que es va lesionar el desembre passat, també al Camp Nou, en aquell duel contra l’Eibar que només li va permetre jugar 24 minuts. Allà va començar el seu calvari.

«Jo sempre he cregut en Philippe des del primer dia», ha remarcat Koeman, feliç perquè necessita el talent del brasiler per anar sumant nous registres a l’atac després del retorn d’Ansu Fati i del ‘Kun’ Agüero, que va reaparèixer davant el València. «Hem sabut capgirar el partit, hem jugat bé, hi ha partits en què has de donar el 150%», va indicar Coutinho. «Ha estat bé. Ha jugat amb llibertat i ha donat solucions al mig del camp. Ha fet un pas endavant», ha afegit el tècnic del Barcelona, que també requereix la millor versió de Coutinho.