TORNA LA CHAMPIONS

Koeman: «És impossible que el Benfica-Barça sigui decisiu»

«Cal ser realista. Avui en dia, és complicat estar a l’altura d’equips molt importants», reitera

Koeman: «És impossible que el Benfica-Barça sigui decisiu»

FCB

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb les incorporacions de Pedri i Sergi Roberto, que estaven lesionats, i la de Frenkie de Jong, sancionat a la Lliga, el Barça viatja reforçat a Lisboa. Viatja reforçat també amb la dosi d’alegria i confiança que va generar el 3-0 contrael Llevant i l’acompanyament del bon joc desplegat, que va revalorar la victòria. Vibracions positives molt necessàries per a un enfrontament crucial: entre el Barça, el Benfica i el Dinamo Kíev està en joc la segona plaça classificatòria del grup.

De moment, i mentre els resultats no diguin el contrari, el Bayern sembla un rival superior a tots. El Barça ho va comprovar a la pròpia pell en la jornada inaugural (0-3). El grup de Ronald Koeman visita Da Luz (dimecres, 21 h) com a cuer i obligat a puntuar per evitar que el panorama europeu es posi massa tens massa aviat.

«És el segon partit de sis, és impossible que sigui un partit decisiu», opina l’entrenador sobre la real transcendència de l’enfrontament. Quedarien encara 12 punts més per disputar-se i qualsevol dels quatre participants tindria opcions. Majors o menors. Però no és una situació a què estigui acostumat el Barça, a qui en les seves millors èpoques li sobrava fins i tot l’últim partit amb la classificació ja segellada. L’any passat, sense anar més lluny. La derrota contra la Juventus (0-3) el va conduir al ridícul i a la condemna anticipada de jugar-se els vuitens fora de casa. El PSG va amartellar els claus del taüt amb un 1-4 al Camp Nou.

Notícies relacionades

Enmig de l’entusiasme generalitzat, Koeman va mantenir l’actitud quieta i continguda de l’entrenador que encara no se sent optimista. «Cal ser realistes. Avui en dia, amb els canvis que estem fent amb l’equip, és complicat estar a l’altura d’equips molt importants a Europa», va comentar a ‘Vamos’. Malgrat les bones sensacions de diumenge. Malgrat «la jornada rodona», segons va reconèixer en roda de premsa, que va viure el Barça amb «la victòria, el bon joc i la tornada d’Ansu Fati, que, a més, va marcar el tercer gol». El jove futbolista s’ha entrenat aquest dimarts amb normalitat. El genoll ha respost perfectament, tot i que ell estava esgotat per la intensa jornada dominical, amb la seva extraordinària reaparició.

¿Podria ser cridat per la selecció espanyola? ¿Seria convenient? Koeman no es va voler mullar, recordant que no és seleccionador (ho va ser dels Països Baixos), sense voler immiscir-se en els plans de Luis Enrique, que ja va fer un favor al Barça al no convocar Pedri a principis de mes per l’esgotament que arrossegava el canari a l’encadenar dues temporades amb l’Eurocopa i els Jocs de Tòquio. No obstant, Koeman va recordar que Fati «ha estat deu mesos fora, s’ha entrenat amb nosaltres només un parell de setmanes i amb prou feines ha jugat 15 minuts».