«SOM EL BARÇA, ASPIREM A TOT»

Araujo: «Disfruto defensant»

Araujo: «Disfruto defensant»

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Hi ha defenses que els encanta defensar. N’hi ha, en canvi, que no tenen aquesta vocació, amagats i còmodes com estan en aquest nou rol que els ofereix el futbol modern en què la figura ha adquirit una altra missió. Missió on sembli que resulti més valuós treure la pilota netament, amb elegància i precisió des del darrere, que robar la pilota amb energia. A Ronald Araujo, que va ser, com ell mateix va confessar, «davanter» en els seus inicis quan jugava a l’Huracán de Rivera uruguaià, l’encanta defensar. Se sent feliç en cada pilota que roba, capaç de celebrar-ho com si fos un gol.

«És veritat que vaig començar de davanter. I quan vaig arribar a Montevideo fins i tot vaig arribar a jugar de mitjapunta», ha reconegut el defensa uruguaià, convertit en molt poc temps en un dels preferits de l’afició del Camp Nou, que ha connectat amb la seva empenta i impuls. I ho ha fet de tal manera que celebra fins i tot quan surt a escalfar-se, com va passar en el matx contra el Llevant.

«Després, quan vaig pujar a Primera amb el Rentistas estàvem jugant un partit de pretemporada. Es va lesionar un defensa i Sergio Cabrera, em va posar al darrere», ha revelat Araujo.

Sense esmentar la Champions

I allà, instal·lat a l’eix de la defensa, ja no s’ha mogut, modelant a poc a poc el seu nou paper com a central. Alt, corpulent, que fa de cada pilota dividida una batalla. «Cabrera em va dir que podia ser un davanter més, però, en canvi, podria ser un gran defensa. Estic molt content d’aquest canvi. Disfruto defensant. Disfruto sent un defensa», ha assegurat el jove, de 22 anys, que ha anat assentant-se a l’eix de la defensa, malgrat que Koeman ha anat fent rotacions en aquest àrea.

«La celebració amb l’Ansu va sortir en el moment. No teníem res preparat»

Araujo, defensa del Barça

Han jugat cinc dels sis centrals (tots, excepte Umtiti) en aquesta política de rotacions que ha utilitzat Koeman, que necessita una victòria a Lisboa per no comprometre el seu futur en la Champions després de la derrota amb el Bayern de Munic.

«Som el Barça, aspirem a tot, cal lluitar per guanyar la Lliga, la Copa i la Supercopa», ha dit Araujo, que es va oblidar d’esmentar la Champions. «No podem anar a veure què passa, hem de guanyar i competir pel màxim», ha afegit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el defensa uruguaià ha precisat que la celebració del gol d’Ansu Fati va ser improvisada. Tot just marcar el gol el jove davanter es va acostar a Araujo i aquest el va aixecar i va provocar una de les primeres imatges icòniques de la temporada de la reconstrucció.

«La celebració amb l’Ansu va sortir en el moment. No teníem res preparat. Estic molt content per la seva tornada. Ha tingut paciència i ha fet un treball molt dur. No és fàcil, perquè ha estat un any fora, però va fer un gol important i maco», ha comentat el central, que ha recordat que «cal anar amb paciència amb Ansu».