EL CONFLICTE DE LA SUPERLLIGA

La UEFA declara nul el procediment contra el Barça, el Madrid i la Juventus per la Superlliga

La UEFA declara nul el procediment contra el Barça, el Madrid i la Juventus per la Superlliga

Pool

1
Es llegeix en minuts

El procediment legal contra el Barça, el Madrid i la Juventus, impulsors de la Superlliga europea, ha sigut declarat nul per la UEFA «com si mai s’hagués obert el procés». L’organisme europeu ha decidit retirar-se temporalment d’aquest conflicte pel nou torneig, que encara encapçalen aquests clubs malgrat la retirada dels equips anglesos tot just anunciar-se el projecte. La UEFA, malgrat aquesta retirada, manté la seva idea de continuar lluitant contra aquests clubs.

La UEFA ha acatat ja en l’últim instant l’ordre del jutge espanyol Ruiz de Lara d’anul·lar totes les sancions contra aquests tres clubs fundadors de la Superlliga, que encara resisteixen. A més, l’organisme europeu també haurà d’anul·lar les multes de caràcter econòmic que va imposar a la resta dels equips que van iniciar aquest projecte: Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Inter, Milà i Atlètic de Madrid.

Just aquest dimarts expirava el termini de cinc dies que el jutge Ruiz de Lara va imposar a Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, per complir el que havia dictat en la seva interlocutòria del 20 d’abril passat.

Notícies relacionades

Però aquesta anul·lació no implica que la UEFA renunciï a la batalla legal amb els tres grans clubs europeus que lluiten per instaurar la Superlliga europea. Continua disposada a oposar-se rotundament a la creació de la Superlliga, buscant ara nous camins perquè no continuï endavant aquest projecte.

En aquest sentit, Andrea Agnelli, el president de la Juventus, ha explicat en una carta oberta la necessitat de continuar impulsant aquest nou torneig, malgrat l’oposició de Ceferin.