FUTBOL

El Comitè de Competició sanciona amb dos partits Koeman i amb un De Jong

El Comitè de Competició sanciona amb dos partits Koeman i amb un De Jong

VALENTÍ ENRICH

2
Es llegeix en minuts

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va imposar dos partits de suspensió a l’entrenador del Barcelona, Ronald Koeman, expulsat amb vermella directa al final del partit contra el Cadis, i un al jugador Frenkie De Jong, que va rebre dues grogues al mateix partit.

Competició ha desestimat les al·legacions del Barcelona en defensa tant del tècnic com de De Jong i també del capità Sergio Busquets, que va ser amonestat per llançar una pilota cap a un adversari quan hi havia dues pilotes al final del partit (min 96) sobre la gespa, segons l’acta arbitral.

Segons el Comitè, el club no ha provat «com hauria d’haver fet l’existència d’un error material manifest» i en les seves al·legacions a l’expulsió a Koeman «dona per bona, almenys parcialment, la redacció de l’acta, i mira de justificar l’acció de l’entrenador afirmant, sense provar-ho, que es va dirigir de manera tranquil·la i respectuosa a l’àrbitre».

Segons l’acta del col·legiat madrileny Carlos Del Cerro Grande, Koeman va ser expulsat per «protestar al quart àrbitre de manera ostensible, amb els braços en alt, cridant i sortint de l’àrea tècnica en els termes següents: «”¡Eh, ha de xiular l’àrbitre, ha de xiular l’àrbitre!, ¡hòstia, ha de xiular!”, sent advertit prèviament pel quart àrbitre perquè cessés la seva conducta».

Sense prova

El Barça va al·legar l’existència d’un error material manifest i, tot i que va admetre que Koeman es va dirigir al quart àrbitre per demanar-li que parés el partit a l’haver dos pilotes al camp, i que el nerviosisme propi del moment «va poder portar el tècnic a aixecar els braços o a aixecar la veu», ho va fer sense faltar al respecte ni ofendre la seva tasca ni la de l’àrbitre del partit.

En el cas de Frenkie de Jong, que va veure la segona groga al minut 64 –4 minuts després de la primera–, per «fer caure un contrari en la disputa de la pilota de manera temerària», segons l’acta, el Barça va rebatre que l’acció del jugador fos de manera temerària.

«L’error material, derivaria, en opinió del club, de l’aplicació errònia de la regla del joc de l’IFAAB relativa a la temeritat». No obstant, segons l’opinió d’aquest Comitè de Competició, «no hi hauria prova suficient de l’error material manifest al·legat», indica la resolució.

Notícies relacionades

Tampoc Competició va estimar les al·legacions a l’amonestació a Sergio Busquets, amonestat per «llançar una segona pilota, que era dins del terreny de joc cap a un adversari que es trobava en possessió de la pilota, de manera que la pilota addicional va impactar en l’adversari i va interferir el joc».

El club va defensar l’existència d’un error a l’acta a l’atribuir al jugador «la intenció de colpejar el contrari», però el Comitè va respondre que l’acta no al·ludeix a intencionalitat, per la qual cosa no hi ha prova suficient de l’error material manifest al·legat.