«POT TENIR CONSEQÜÈNCIES NEFASTES»

La federació ataca el CSD i denuncia «un precedent perillós» per ajornar el Sevilla-Barça

  • La federació creu que s’ha pres una decisió inaudita que interfereix en la competició

  • «Amb aquesta mesura cautelar el CSD ha sobrepassat una línia jurídica que mai fins ara havia creuat»

La federació ataca el CSD i denuncia «un precedent perillós» per ajornar el Sevilla-Barça

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En un dur comunicat, la federació espanyola de futbol (FEF) ha atacat la decisió del Consell Superior d’Esports (CSD) d’ajornar el Sevilla-Barça, fixat per al dissabte 11 de setembre al Sánchez Pizjuán. Recorda que el CSD va concedir un termini a la federació de cinc dies perquè presentés les seves al·legacions, però «de manera sorprenent i sense esgotar-se el termini indicat, l’organisme esmentat ha dictat una mesura cautelar ‘inaudita’ a part de totalment il·legal».

En aquest sentit, la FEF creu que el CSD ha pres la decisió atribuint-se «una competència que no té per resoldre sobre suspensions de partits (l’últim exemple va ser el cas Reus Deportiu)», motiu pel qual «no sol·licitarà una mesura cautelaríssima en el contenciós administratiu, sinó que acudirà als jutjats esmentats per litigar sobre el fons a fi d’obtenir una decisió final que impedeixi aquest tipus de resolucions en el futur».

El recolzament de UEFA i FIFA

Exigeix la federació una rectificació urgent «evitant una incertesa més gran als afectats i al conjunt de futbol espanyol, davant el perillós precedent mundial que ha generat». Ha rebut l’ens federatiu «el total recolzament» tant de la FIFA com de la UEFA perquè considera que s’«adultera d’una manera irreversible» la competició.

«El CSD, mitjançant l’adopció de la mesura cautelar dictada el dia d’avui, interfereix indegudament d’una manera clara, absoluta i determinant en l’autonomia esportiva de les competicions futbolístiques, qüestió d’extrema gravetat», indica el comunicat ressaltant que «sembla no haver-se’n adonat el CSD que ha posat en risc l’equitat entre els equips participants i la integritat mateixa de la competició, amb base al Reglament federatiu que el mateix CSD va aprovar, actuant així en contra dels seus propis actes».

Notícies relacionades

En aquest sentit, la federació va molt més enllà perquè considera que «es crea un precedent que pot alterar el futur», a més de plantejar-se diverses preguntes. «¿Què decidirà l’LNFP i el CSD quan hagin de sortir jugadors a la Copa de l’Àfrica o altres competicions d’altres continents? ¿Se suspendran també discrecionalment alguns partits d’aquells equips que considerin més rellevants? ¿Decidirà a partir d’ara el CSD la suspensió dels partits de qualsevol altre esport per inclemències del temps o per calendaris internacionals de qualsevol esport? ¿Revisarà a partir d’ara el CSD totes les suspensions de competicions i partits de totes les Federacions o només el que incumbeix al futbol?».

I la Federació acaba el seu comunicat indicant que «amb aquesta mesura cautelar el CSD ha sobrepassat una línia jurídica que mai fins ara havia creuat i que pot tenir conseqüències nefastes per a l’esport espanyol i per al mateix CSD».