EL PENÚLTIM DIA DEL MERCAT

El Barça traspassa Ilaix al Leipzig per 16 milions més 7 en variables

El Barça traspassa Ilaix al Leipzig per 16 milions més 7 en variables
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El penúltim dia del mercat, Ilaix Moriba s’ha sortit amb la seva. I el Barça, també. El jugador, de 18 anys, se’n va al destí que volia: el Leipzig alemany, un club que s’ha convertit en un laboratori on fan eclosió els joves talents. La directiva de Joan Laporta també està contenta. Obté 16 milions d’euros més 7 en variables i un percentatge, encara no revelat, d’una futura venda.

Ilaix no va voler renovar amb les condicions que li va oferir la junta blaugrana. I va forçar la seva marxa. Al màxim. Al final, acaba a Alemanya, on volia anar des de l’inici, convençut que a la Bundesliga tindrà la continuïtat i la confiança que necessita per fer eclosió. Ja té el permís del Barça per volar a Leipzig, on firmarà per cinc anys amb el seu nou club. Fins al 2026.

La decepció de Koeman

Koeman li va obrir la porta del Camp Nou. Però Ilaix, que va jugar 18 partits amb el primer equip, no va atendre la proposició blaugrana. El canvi d’agent va precipitar, a més, el futur del centrecampista, que ha rebutjat la possibilitat fins i tot d’anar al Tottenham.

Al final, se surt amb la seva. Se’n va a Alemanya, però deixa una profunda decepció, especialment en el tècnic que va confiar en ell. «Jo sé per part del club el que el Barça vol oferir a aquest jugador. El meu consell és que els diners no són el més important, sinó jugar partits. Però el jugador i la seva gent decideixen una cosa diferent», va afirmar l’entrenador abans que es tanqués la seva marxa a la Bundesliga.

Notícies relacionades

«Estic decebut per això. Crec més en coses de futbol que en contractes. Amb 18 anys, els diners no poden ser tan importants», havia afirmat Koeman. Però Ilaix, que va renovar el 2019 amb el Barça amb una clàusula de 100 milions d’euros, ha optat per enfocar la seva carrera lluny del Camp Nou després de sentir l’amenaça de quedar-se un any sense jugar.

La directiva li va prohibir jugar al primer equip. També al Barça B. I li va indicar el camí del juvenil, però només per entrenar-se. Fins que el Leipzig, que oferia inicialment 6 milions d’euros, va ascendir fins als 16 que reclamava el Barça més els 7 en variables i el percentatge d’una futura venda.