TÉ CONTRACTE FINS AL 2023

Umtiti es queda al Barça

  • El club assegura la continuïtat del defensa francès, que havia estat tot l’estiu al mercat

  • El jugador confia a superar els problemes físics que han llastat el seu rendiment des del 2018

Umtiti en la grada del Camp Nou como jugador suplente

Umtiti en la grada del Camp Nou como jugador suplente / JORDI COTRINA (Bcn)

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Samuel Umtiti es queda al Barça. Després d’un estiu ple d’incògnites, el club ha decidit la continuïtat del defensa francès, i li permet així la possibilitat de complir la penúltima temporada del seu contracte, que expira el juny del 2023. El jugador, de 27 anys, no ha volgut abandonar el Camp Nou perquè se sent amb prou energia per redreçar el tortuós camí que ha tingut en els últims anys, castigat per tantes lesions.

Umtiti no va trobar fora l’equip que buscava, amb opcions de Champions. Ni tampoc el seduïa la possibilitat de tornar a l’Olympique de Lió, el club del qual el va fitxar el Barça l’estiu del 2016, previ pagament de 25 milions d’euros. Tot i que Koeman va deixar dit abans del duel amb l’Athletic que tindria poques opcions de jugar, al final s’ha decidit que segueixi al Camp Nou, segur com està el futbolista que acabarà tenint oportunitats.

Xerrada amb Laporta

La direcció esportiva del Barça ha descartat, per tant, la marxa d’Umtiti, que considera com un més, esperant que el to físic que ha adquirit en les últimes setmanes, com ha publicitat ell mateix a les xarxes socials, li permeti aguantar tot el curs, assumint que ara arrenca com a sisè central de la plantilla.

Abans que Umtiti hi ha Piqué, ara lesionat; Eric Garcia, sancionat per la seva expulsió contra l’Athletic; Araujo; Lenglet, i Mingueza. Però el jugador, que va ser campió del món amb França a Rússia-2018, està convençut que podrà aturar aquest declivi sense fi que ha viscut en les tres últimes temporades, en què ha anat perdent protagonisme.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el defensa va mantenir una conversa amb el president, Joan Laporta, per indicar-li que desitjava complir els dos anys de contracte que li queden amb el Barça. El complex escenari del mercat, unit al seu elevat salari, han dificultat la sortida del Camp Nou. I, finalment, Umtiti es queda.