UN EMPAT PER REFLEXIONAR

Lliçons de San Mamés per a un Barça fràgil

  • L’equip de Koeman no va tenir respostes per superar la pressió de l’Athletic i va cometre molts errors en la passada

  • Els blaugrana van reaccionar a la mitja hora final gràcies al lideratge de De Jong i la contundència de Memphis

Lliçons de San Mamés per a un Barça fràgil

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El viatge del Barça serà llarg. I costós. Molt costós, transitant per tots els estats emocionals que li toca viure en un curs tan convuls, veient com Messi es prepara per debutar amb el dorsal número 30 al Parc dels Prínceps al costat de Neymar, el seu vell amic del Camp Nou. A l’equip de Koeman, afectat per la marxa del seu far, li tocarà deambular fins trobar l’estabilitat necessària, una cosa que ni tan sols amb Messi van poder aconseguir en els últims anys.

San Mamés va deixar dissabte diverses lliçons, especialment en la incapacitat que va tenir el Barça per escapar-se de la pressió de l’Athletic, que va portar el partit al seu territori. I de tal manera ho va fer que durant més d’una hora de partit va bombardejar els blaugrana (fins a 16 xuts, set d’ells a porta), que van pagar cara la seva falta de precisió en la passada, simbolitzada en el nerviosisme que va irradiar Neto a la resta de l’equip.

El toc de Koeman

El toc de KoemanEl Barcelona va entrar malament al partit i va ser sotmès per l’Athletic (tres córners en dos minuts). Va repetir aquest defecte a l’inici de la segona meitat, quan Iñigo Martínez va aprofitar un córner per firmar un imponent cop de cap en l’1-0, retratant així la debilitat blaugrana. No va saber sortir bé amb la pilota i no va parar de patir durant 70 minuts.

«Ens van pressionar molt i cal saber quan sí que es pot jugar en curt, també des del porter. Ens va faltar tranquil·litat»

Koeman, tècnic del Barça

«Ens vam complicar massa al principi», va confessar Koeman en un clar missatge d’autocrítica, sense necessitat que li preguntessin per Neto. Ja el va treure ell mateix. «Ens van pressionar molt i cal saber quan sí que es pot jugar en curt, també des del porter. Ens va faltar tranquil·litat», va afegir el tècnic, lamentant el gol anul·lat a Araujo (hauria sigut el 0-1).

La jerarquia de Frenkie

Notícies relacionades

La jerarquia de FrenkieEn aquella llarga fase, el Barça no va tenir lideratge amb la pilota ni tampoc va trobar respostes al plantejament de Marcelino, basat en el robatori immediat de la pilota, rendibilitzant els errors en la passada, i els centrals quedaven a la intempèrie, sobretot Eric García. Després Koeman sí que va voler «destacar la reacció de l’equip, sobretot després d’anar perdent 1-0».

Una reacció que es va consolidar, especialment, en el lideratge que va exhibir De Jong amb la contundència ofensiva que va acreditar Memphis. A aquest parell de rebels es va agafar el Barça per treure un punt. «Frenkie ha sigut molt important, trenca línies al centre del camp i ens ha donat amb la seva rapidesa amb la pilota», va afirmar Koeman, que va transitar de la il·lusió amb la Reial al sofriment amb l’Athletic.