LA PRETEMPORADA BLAUGRANA

El Barça s’estrena golejant el Nàstic (4-0)

  • Manaj, amb un ‘hat trick’, i Collado resolen un partit en la qual brilla Yusuf Demir

El Barça s’estrena golejant el Nàstic (4-0)

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les pretemporades fan volar els somnis de nits d’estiu de joves talentosos. Com Haruna Babangida, l’elèctric extrem nigerià al qual Louis Van Gaal es va endur a l’‘stage’ de 1998 amb tot just 15 anys. O Nano, aquell portent gallec a qui el tècnic neerlandès va donar l’alternativa de l’any següent a la Supercopa d’Espanya. Cap d’ells va aconseguir materialitzar totes les expectatives creades a diferència d’un jove canari que va començar la seva meteòrica progressió debutant com a blaugrana l’any passat en un amistós contra el Nàstic. Un camí que esperen seguir Alejandro Balde, Yusuf Demir i la resta de xavals a qui aquest dimecres Ronald Koeman els va donar l’alternativa davant els tarragonins. Manaj, amb un ‘hat trick’, i Collado van rubricar la golejada (4-0) en un partit en el qual va brillar Yusuf Demir.

Pedri, que va començar davant el Nàstic un any de somni que l’ha portat a ser elegit millor jugador jove de l’última Eurocopa, es va perdre el duel inaugural d’aquesta pretemporada amb els tarragonins perquè ara és el mascaró de proa de la selecció olímpica espanyola. En la seva absència les mirades estaven posades en Yusuf Demir. La perla austríaca va fer cas al que cantava el seu homònim Yusuf (abans Cat Stevens): es va relaxar i s’ho va prendre amb calma, mostrant personalitat, deixant esclats de la seva qualitat, lluint toc, mobilitat en atac i xut. Des de l’altra punta del camp, en el lateral esquerre, Balde va intentar demostrar a Koeman que està preparat per ser el relleu de Jordi Alba en cas de necessitat. Als seus 17 anys va exhibir velocitat en defensa i desbordament i bona centrada en atac.

Notícies relacionades

Riqui Puig, camí dels 22 anys, vol treure’s l’etiqueta d’eterna promesa i demostrar al tècnic que pot comptar amb ell. De les seves botes van néixer les accions de més perill en la primera meitat i va forçar l’expulsió de Quintanilla a set minuts del descans, que va condicionar l’amistós. Els set representants del primer equip (Neto, Dest, Umtiti, Piqué, Riqui Puig, Pjanic i Sergi Roberto) van jugar la primera meitat. Sergi Roberto, mentre segueixen els rumors sobre la seva continuïtat, va disposar de les dues ocasions més clares.

Però va ser Rey Manaj, pitxitxi del filial la temporada passada, qui va obrir el marcador a l’hora de joc amb un golàs, rebent d’esquena i girant-se per deixar anar un xut amb la dreta enganxat al travesser. Aleshores ja només hi havia jugadors del filial amb la samarreta blaugrana. El davanter albanès va ser el gran animador de la segona meitat i en el tram final va marcar el tercer amb el pit tot just un minut després que Collado aconseguís el segon. Manaj va rubricar el seu hat trick transformant el penal provocat per N’Diaye.

Temes:

Barça