L’ASSEMBLEA

Laporta necessita que s’aprovi el deute de Bartomeu

El president actual demanarà que s’assumeixin els gairebé 400 milions de pèrdues en dos anys i la concessió d’un crèdit de 525 milions

Laporta necessita que s’aprovi el deute de Bartomeu

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carregat de deutes, sense diners ni cap possibilitat de pagar fitxatges per a una plantilla necessitada de reforços, Joan Laporta es presentarà avui a l’assemblea de compromissaris amb una doble paradoxa: amb un jugador nou i defensant la destrossa econòmica que li va deixar Josep Bartomeu quan va marxar sense afrontar ni tan sols la moció de censura en contra seu. L’assemblea, ordinària, comença a les 15 hores i se celebra per primera vegada al Camp Nou, amb l’escenari on hi haurà la directiva sobre la gespa. Hi ha convocades 4.457 persones, escollides en un sorteig que es va oficiar el juny del 2020.

Memphis Depay arriba un any tard al Camp Nou, anunciat aquest dissabte. Ronald Koeman el volia l’estiu passat, quan va firmar com a entrenador. Després va insistir en el mercat d’hivern. I, finalment, confirmat en el càrrec després del període de reflexió pactat amb Laporta, ja podrà disposar del davanter holandès, que acabava contracte amb l’Olympique de Lió.

És el quart fitxatge de Laporta, que s’ha gastat nou milions entre tots: Sergio Kun Agüero i Èric García, presentats tots dos, procedents del Manchester City, van arribar gratis, com l’internacional holandès, que serà presentat quan acabi la seva participació a l’Eurocopa. La despesa recau en el lateral brasiler Emerson, que va ser adquirit a mitges amb el Betis el 2019 i que el Barça reclama ara després de la cessió.

400 milions de dèficit

Les següents novetats arribaran via intercanvi, va dir Laporta dimarts. El Barça no té diners, sinó uns deutes que obliguen a demanar avui els compromissaris que acudeixin a l’assemblea que aprovin la petició d’un crèdit de 525 milions. No només demanaran diners Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, i Joan Laporta, el president. Demanaran també que aprovin els demencials números de Bartomeu. La càrrega de 400 milions que els va deixar.

Notícies relacionades

L’assemblea d’avui se celebra amb retard. És la que es va haver de suspendre l’octubre, en què s’havia de votar l’exercici 2019-20 i el pressupost 20-21. El primer va donar un dèficit de 97 milions; el segon, encara per tancar, acabarà amb pèrdues pròximes als 300 milions. Jordi Moix, exvicepresident econòmic, defensarà aquests números. I Romeu i Laporta, malgrat la seva disconformitat i el seu disgust, també demanaran la seva aprovació per una simple qüestió pragmàtica. Una negativa obligaria a reformular els comptes i el club entraria en un col·lapse que paralitzaria tota l’activitat.

L’assemblea del pròxim mes d’octubre, la que correspon a la junta actual, tindrà el coneixement total del llegat de Bartomeu, perquè hauran acabat les due dilligences. I se sabrà tot.