ARRIBA AMB LA CARTA DE LLIBERTAT

Èric García: «Estic molt content de tornar a casa»

  • El central, de 20 anys, firma per cinc temporades, fins al 30 de juny del 2026

  • El club li col·loca una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros

Èric García: «Estic molt content de tornar a casa»

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

De nou, a casa. Se’n va anar perquè no van confiar en el seu talent. Va abandonar el Barça el 2017 camí del Manchester City, però es va proposar Èric García, un jove central de 20 anys, tornar al més aviat possible. Hauria pogut fer-ho l’estiu passat, però no ho va aconseguir perquè no hi havia diners. També hauria pogut retornar al mercat hivernal, però no hi va haver acord entre els tres candidats: Laporta, Font i Freixa. Finalment aquest dimarts, després de firmar fins al 2026 amb una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros, s’ha posat la seva nova/antiga samarreta abans de fer la seva primera roda de premsa com a central del primer equip.

«Recuperem un jugador de casa, per a nosaltres és com si no haguessis marxat mai», ha afirmat Laporta. «Estic molt content de tornar a casa», ha coincidit el central, que va començar al Barça Escola el 2008. «És el final del camí que comences de prebenjamí», després de trepitjar per primera vegada la gespa del Camp Nou.

Ara, amb el mercat estiuenc acabat d’iniciar, el Barça ha oficialitzat el fitxatge d’Èric García. Deixa el City amb la carta de llibertat i es converteix en el segon fitxatge del nou projecte dissenyat per Laporta, pendent encara de la continuïtat de Koeman a la banqueta. Se’n va anar fa quatre anys a Anglaterra (va costar dos milions al City) i ara torna a casa seva. «Llar, dolça llar», ha tuitejat el club blaugrana per anunciar la seva tornada. Laporta ha destacat que torna sense pagar traspàs, un «missatge» que creu que és important de cara al planter.

Les comparacions amb Piqué

Torna Èric García, seguint així el camí traçat al seu dia per Piqué l’estiu del 2008. Llavors, l’ara capità blaugrana procedia del Manchester United. Guardiola i Txiki Begiristain, el secretari tècnic del Barça llavors, van decidir pagar cinc milions d’euros per Piqué, convertit en central de referència en l’última dècada al Camp Nou. «Que em comparin amb Piqué a tothom li agrada però no tenim cap punt de comparació. Jo començo i ell ha sigut el millor central dels últims 10 anys. Tenir-lo de company és una alegria i, alhora, una exigència. A part d’aprendre’n hauré d’intentar estar al mateix nivell que ell».

Notícies relacionades

Al club blaugrana no li ha costat res repatriar l’Èric, entossudit com estava a triomfar al Barça, malgrat que Guardiola havia dipositat moltes esperances per convertir-lo en un dels defenses de referència del Manchester City. Però el jugador, que s’incorpora aquesta mateixa setmana a la concentració de la selecció espanyola per disputar l’Eurocopa, no tenia dubtes. «Quan me’n vaig anar, en aquell moment no es confiava tant en el planter com es confia avui dia. És un somni fet realitat. Ja vaig dir des d’un inici que només volia tornar al Barça». Al vestidor es retrobarà amb Ansu Fati, amb qui somiaven jugar junts al Camp Nou de grans. «Amb l’Ansu tinc una relació molt pròxima des que va arribar en aleví. L’estimo i aprecio molt i en tinc moltes de tornar a jugar amb ell».

Volia tornar sí o sí al Barça. Ha trigat un any, però se n’ha sortit, finalment. Primer, el Kun (compleix 33 anys aquest dimecres), un fitxatge de present immediat; ara, l’Èric (20), un fitxatge de present i molt futur. Després de quedar-se a les portes de guanyar la Champions amb el City, ha expressat el seu desig de guanyar-la amb el Barça, el club del seu cor.