LES REACCIONS

Koeman: «L’equip té ganes de guanyar alguna cosa gran»

Koeman ressalta l’ofici dels seus jugadors per gestionar el cansament de la temporada i comença a veure possible el doblet, tot i que demana prudència

Koeman ressalta l’ofici dels seus jugadors per gestionar el cansament de la temporada i comença a veure possible el doblet, tot i que demana prudència

Koeman: «L’equip té ganes de guanyar alguna cosa gran»
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Podria començar a somriure, però no ho farà fins que acabi la temporada. Si no és per haver conquerit el títol de campió de Lliga, ho farà per la satisfacció de la feina realitzada. O potser pel sentiment d’alliberament d’una campanya esgotadora pel ritme de partits i la successió d’esdeveniments al club, alguns, bastants, negatius. Tot i que ha pogut celebrar la Copa del Rei. Ronald Koeman somriurà perquè el seu equip ha passat d’estar desnonat a poder plantejar-se la consecució del doblet. «L’equip té ganes de guanyar un títol gran», va dir als vestuaris de l’Estadi de la Cerámica, donant per sobreentès que els grans són la Lliga i la Champions. La Copa és un afegit, segons la seva opinió, però la conquesta de La Cartuja del cap de setmana passat pràcticament garanteix la seva continuïtat la temporada vinent, tot i que l’entrenador recorda que té un contracte que ja garanteix la seva permanència. 

«Estem més a prop de la Lliga perquè portem moltes victòries. Hem arribat més per la nostra mentalitat que per les nostres forces», va observar, al·ludint al cansament que va detectar entre els seus jugadors. Per aquesta raó va ordenar el replegament de l’equip en la segona meitat al detectar la falta de frescor de l’equip. «Hauríem pogut sentenciar amb les dues ocasions de Frenkie [De Jong]», va lamentar, tot i que considerava que el seu compatriota és molt millor futbolista que quan estava a l’Ajax.

«Estem més a prop de la Lliga perquè portem moltes victòries. Hem arribat més per la nostra mentalitat que per les nostres forces»

Ronald Koeman

Revisar el calendari

Aprofitant que li van preguntar una altra vegada per la ja malferida Superlliga, Koeman va reclamar que les institucions revisin el calendari dels clubs grans. El Barça va jugar dijous a la nit i ahir ho va fer a la tarda. La setmana que ve repetirà la mateixa cadència amb el partit ajornat amb el Granada i la sortida a València. El mateix li passa al Vila-real, tot i que en el seu cas es deu a la semifinal de l’Europa League.

Notícies relacionades

«No sé si era la sortida més complicada, però sé que tots els partits costen molt», va dir Koeman, que no dosifica els seus homes per reduir aquesta càrrega. Els canvis són mínims. Pràcticament va repetir l’alineació que va vèncer el Getafe, amb només un canvi (Dest va entrar per Sergi Roberto). El relleu es va desfer al descans, amb l’entrada del futbolista reusenc.

«Tenim una mentalitat molt positiva des que vam guanyar la Copa. Ha sigut molt important igualar d’hora l’1-1. Quan et marquen és una pilota», explicava Sergi Roberto, que va celebrar el seu partit número 300 amb el primer equip del Barça des del seu debut el novembre del 2010.